ΠΑΝΟΣ ΞΕΝΟΚΩΣΤΑΣ ΚΛΕΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΟΝΕΞ ONEX

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, κατά πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, κατά την ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 180 βουλευτές, ενώ 91 βουλευτές καταψήφισαν.

Από την πλευρά του ο ίδιος ο βουλευτής είχε ζητήσει να αρθεί η ασυλία του ύστερα από μήνυση του Γιάννη Αλαφούζου προκειμένου να συνεχίσει να αποκαλύπτει με ονοματεπώνυμα τους «ολιγάρχες που κλέβουν συστηματικά, χρόνια τώρα τους συνανθρώπους μας», όπως υπογράμμισε.

Όπως είπε κατά την ομιλία του στη Βουλή σήμερα:

“Δεν θα κρυφτώ πίσω από την βουλευτική μου ασυλία όπως άλλοι!
Δεν ζητώ την άρση της ασυλίας μου. ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΩ!
Θέλω να αντιμετωπίσω ένα από τα αφεντικά της ΝΔ, δηλαδή τον κ Αλαφούζο, στα δικαστήρια!
Η μάχη με την ολιγαρχία μόλις άρχισε, θα είναι όμορφη & γενναία.”

Η ΕΠΙΚΗ ομιλία του Κλέωνα Γρηγοριάδη που θέλουν να κατεβάσουν

Σε μια καταιγιστική ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής, ο Κλέων Γρηγοριάδης, βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ 25 κατονόμασε τους τρείς μεγαλύτερους εφοπλιστές και καναλάρχες της χώρας για το ρόλο που παίζουν στην χρηματοδότηση των πολεμικών επιχειρήσεων της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. «Αυτά τα καθάρματα, που τολμούν να εγκαλούν εμάς για “πουτινάκια”, πλουτίζουν από το αίμα γυναικόπαιδων αμάχων. Αυτοί εμπορεύονται το πετρέλαιο, ο κύριος Αλαφούζος, o κύριος Μαρινάκης και ο κύριος Βαρδινογιάννης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κλέων Γρηγοριάδης επεσήμανε ότι μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το 50% του ρωσικού πετρελαίου διακινείται δια θαλάσσης από δεξαμενόπλοια Ελλήνων εφοπλιστών. Παρόλα αυτά, όπως εξήγησε ο ίδιος, τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχουν οι εφοπλιστές κατηγορούν ως «πουτινίτσες» όσους τολμούν να ασκήσουν κριτική στην πολιτική της ελληνικη΄ς κυβέρνησης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι πληροφορίες για το ρόλο των Ελλήνων εφοπλιστών έγιναν αρχικά γνωστές από ειδική εφαρμογή της Greenpeace που παρουσίαζε σε πραγματικό χρόνο τις κινήσεις των ελληνικών πλοίων που μετέφεραν ρωσικό πετρέλαιο. Πιο πρόσφατα το δίκτυο Bloomberg αναφέρθηκε στο ρόλο που παίζει το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο στη συνεχή ροή σκληρού νομίσματος προς τη Ρωσία του Πούτιν αλλά και στην προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μπλοκάρει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Ρωσίας.

Ολόκληρη η ιστορική ομιλία

Advertisement