Το 1962 μετά την αποτυχία της ταινίας της «Το Ταξίδι» η Αλίκη Βουγιουκλάκη πείθει το Φίνο να της γυρίσει μια μουσική κωμωδία στα γρήγορα ο Γιάννης Δαλιανίδης, και με το ζόρι σχεδόν ο Δαλιανίδης πείθεται. Έτσι γυρίστηκε η «Ψεύτρα», το στόρι της οποίας βασίστηκε σε μια παλιά ουγγαρέζικη μουσική κωμωδία (επιλογή του Μάριου Πλωρίτη, που τότε κατεύθυνε την καριέρα της Εθνικής μας Σταρ).

Το Στόρι της «Ψεύτρας» !

Η Αλίκη ενσαρκώνει μια πλούσια και όμορφη κοπέλα που έχει τη μανία να παίζει με τα αγόρια και να κάνει φάρσες. Μια μέρα όμως ερωτεύεται έναν γοητευτικό αλλά δύσκολο στις επιλογές του, γλύπτη. Για να τον κατακτήσει του παρουσιάζεται ως φτωχό μοντέλο αφού έχει βάλει ήδη τον πατέρα της να του παραγγείλει ένα μεγάλο έργο που αναπαριστά μια γυμνή κοπέλα.

«Η κόρη του ήλιου»

To 1970 η Αλίκη Βουγιουκλάκη περνούσε μια από τις δυσκολότερες περιόδους στον γάμο της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Οι τσακωμοί και οι καυγάδες ήταν σε καθημερινή βάση και το διαζύγιο ήταν απλά θέμα χρόνου.

Και όπως ήταν φυσικό για την γυναίκα που «όριζε» και συνεχίζει να «ορίζει» την ελληνική show biz πάντα λειτουργούσε με το motto «η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα». Εκείνη την χρονιά λοιπόν η Αλίκη γύριζε την ταινία «η κόρη του ήλιου» σε σενάριο και σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου. Συμπρωταγωνιστές της ο Κώστας Καρράς ο Νίκος Γαλανός και ο Σπύρος Καλογήρου.

Σε εκείνη την ταινία η Αλίκη που πάντα έλεγχε και την παραμικρή λεπτομέρεια στην δημόσια εικόνα της αποφάσισε να δείξει στους θεατές το στήθος της για το οποίο ήταν ιδιαίτερα περήφανη και θεωρούσε ότι ήταν το δυνατό σημείο του σώματος της. Ήταν 35 χρονών και ήθελε να δείξει ότι παραμένει ποθητή αλλά κυρίως σέξι γυναίκα. Έτσι λοιπόν σε πολλές σκηνές, αγνοώντας τις σκηνοθετικές οδηγίες δεν δίσταζε να αγκαλιάζει το μπούστο της για να το υπερτονίσει, να ανοίγει το πουκάμισο περισσότερο από ότι θα έπρεπε ενώ άλλες φορές, όπως στην θρυλική σκηνή που κάνει μπάνιο στο βαρέλι, να εμφανιστεί με topless εμφάνιση.

Το εξώφυλλο του «Ταχυδρόμου

Το καλοκαίρι του ’82 εμφανίζεται στο εξώφυλλο του «Ταχυδρόμου» αγκαλιά με τον Βλάσση, εκείνος να κρατά τα φαινομενικά γυμνά στήθη της. «Μα δεν ήμουν γυμνόστηθη!» θα διαμαρτύρετο στον Φρέντι Γερμανό «Φορούσα μαγιό. Απλώς υπήρχαν κάποια αντρικά χέρια επάνω μου που με έκαναν να φαίνομαι γυμνή. Αυτό ήταν που ξάφνιασε – πώς ήταν δυνατόν να πιάνουν την Αλίκη δύο αντρικά χέρια όχι νόμιμα; Είναι ένα τόλμημα να συζείς με έναν άνδρα που δεν είναι νόμιμος άνδρας σου.

Και ίσως είναι ένα μάθημα για όλες τις γυναίκες. Με ρωτάτε αν με ενοχλεί που είναι νεότερός μου. Αυτό το λέτε εσείς, εγώ δεν το έχω αντιληφθεί. Ούτε ο Βλάσης με έχει αφήσει να το αντιληφθώ. Είναι τόσο ώριμος, τόσο έξυπνος κι εγώ από φυσικό μου τόσο νεαρή και συγχρόνως με όλες της εμπειρίες της ηλικίας μου που τα πάμε πολύ καλά».