Ο μπόμπιρας δοκιμάζει την παραδοσιακή γιαπωνέζικη πάστα και η αντίδρασή του είναι άκρως απολαυστική.

Μέχρι και τον έκτο μήνα τα μωρά τρέφονται αποκλειστικά με γάλα, μητρικό ή ξένο. Οι στερεές τροφές εισάγονται στη διατροφή τους από τον έκτο μήνα και έπειτα όταν σταδιακά δοκιμάζουν νέες γεύσεις και υφές.

Οι αντιδράσεις τους στην εξερεύνηση των νέων τροφών είναι στις περισσότερες περιπτώσεις απολαυστική. Κάθε νέα γεύση και μία καινούρια ανακάλυψη την οποία αντιμετωπίζουν πότε με ενδιαφέρον, πότε με ενθουσιασμό και πότε με κλάματα.

Στην περίπτωση του μπόμπιρα που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο, η αντίδρασή του δεν συγκρίνεται με ό,τι έχετε δει μέχρι σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι δεν δοκιμάζει μία οποιαδήποτε τροφή, αλλά wasabi που κατά γενική παραδοχή έχει ιδιαίτερη γεύση. Το αγοράκι δοκιμάζει λίγη από την πάστα και η πρώτη του αντίδραση είναι να ζητήσει… βοήθεια!

Τι είναι το wasabi;

Το wasabi είναι μία παχύρευστη, πράσινη πάστα η οποία συνοδεύει το σούσι και πολλά ακόμα παραδοσιακά γιαπωνέζικα πιάτα. Η πάστα αυτή προέρχεται από ένα σπάνιο γιαπωνέζικο φυτό, το οποίο λόγω της σπανιότητάς του είναι και ιδιαίτερα ακριβό.

Το αυθεντικό wasabi είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6ασβέστιοσίδηροπρωτεΐνεςυδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Ωστόσο, επειδή ακριβώς είναι εξαιρετικά σπάνιο και ακριβό, πολλά εστιατόρια φτιάχνουν μεικτές πάστες που είναι απομίμηση του wasabi, δεν περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά που έχει η δυσεύρετη ρίζα ή χρησιμοποιούν έτοιμες σκόνες που είναι πιο κοινές στο εμπόριο.

mothersblog.gr