Σε μια παθιασμένη ανάρτηση στο Instagram που κοινοποιήθηκε την Κυριακή, η 26χρονη Βρετανίδα σταρ αποκάλυψε ότι είχε βομβαρδιστεί με αρνητικά μηνύματα για το φόρεμα και το σώμα της. Σύμφωνα με την Pugh, ενώ περίμενε «σχολιασμό» για την στυλιστική της επιλογή, ήταν ενδιαφέρον να δούμε πόσο εύκολο είναι για τους «άνδρες να καταστρέψουν εντελώς το σώμα μιας γυναίκας, δημόσια, περήφανα».

«Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία φορά που μια γυναίκα θα ακούσει τι συμβαίνει με το σώμα της από ένα πλήθος αγνώστων, αυτό που ανησυχεί είναι πόσο χυδαίοι μπορεί να είστε μερικοί από εσάς τους άνδρες», της έγραψε στους 7,5 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram.

Η Pugh συνέχισε λέγοντας ότι είχε συμβιβαστεί με «τις περιπλοκές του σώματός μου» και ήταν ικανοποιημένη με «όλα τα «ελαττώματα που δεν άντεχα να κοιτάξω όταν ήμουν 14 ετών», προτού απαντήσει στους επικριτές.

«Τόσοι πολλοί από εσάς θέλατε να μου πείτε επιθετικά πόσο απογοητευθήκατε από τα «μικροσκοπικά βυζιά» μου ή πώς θα έπρεπε να ντρέπομαι που έχω τόσο «πλατύ στήθος»», έγραψε, προσθέτοντας: «Έζησα στο σώμα μου. Για πολύ καιρό. Έχω πλήρη επίγνωση του μεγέθους του στήθους μου και δεν το φοβάμαι».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αναλυτικά η ανάρτησή της:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Florence Pugh (@florencepugh)

//www.instagram.com/embed.js

«Ακούστε, ήξερα όταν φόρεσα αυτό το απίστευτο φόρεμα Valentino, ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μην υπάρξουν σχόλια γι’ αυτό. Άσχετα με το αν ήταν θετικά ή αρνητικά, όλοι ξέραμε τι κάναμε. Ήμουν ενθουσιασμένη που το φορούσα, δεν είχα το παραμικρό άγχος. Ούτε πριν, ούτε κατά τη διάρκεια, ούτε καν τώρα.

Αυτό που είχε πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς, είναι πόσο εύκολο είναι για τους άντρες να καταστρέψουν εντελώς το σώμα μιας γυναίκας δημοσίως, περήφανα, ώστε να το δουν όλοι. Το κάνετε ακόμα κι αν έχετε τους τίτλους εργασίας σας και τα emails σας στο bio;

Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα δεν είναι η τελευταία, που μια γυναίκα θα ακούσει όλα όσα είναι λάθος με το σώμα της από ένα πλήθος αγνώστων, αλλά αυτό που είναι πράγματι ανησυχητικό, είναι το πόσο χυδαίοι μπορεί να είστε ορισμένοι άνδρες. Ευτυχώς, έχω συμβιβαστεί με τις πολυπλοκότητες του κορμιού μου, που ουσιαστικά με κάνουν αυτό που είμαι. Είμαι χαρούμενη με όλες τις “ατέλειες” που δεν άντεχα καν να βλέπω όταν ήμουν 14ετών.

Ζω στο σώμα μου εδώ και αρκετό καιρό. Ξέρω καλά το μέγεθος του στήθους μου και δεν με τρομάζει.

Το πιο ανησυχητικό είναι…Γιατί φοβάσαι τόσο το στήθος; Μικρό; Μεγάλο; Αριστερό; Δεξί; Μόνο ένα; Ίσως κανένα; Τι. Είναι. Τόσο. Τρομακτικό.

Με κάνει να αναρωτιέμαι τι σας συνέβη που σας δίνει τέτοια χαρά να εκφράζετε τόσο δυνατά τη δυσαρέσκειά σας για το μέγεθος του στήθους και του σώματός μου..;
Είμαι πολύ ευγνώμων που μεγάλωσα σε ένα νοικοκυριό με πολύ δυνατές, υποστηρικτικές γυναίκες με καμπύλες. Μεγαλώσαμε για να βρίσκουμε δύναμη στις πτυχές του σώματός μας. Να εκφράζουμε πόσο άνετα νιώθουμε. Πάντα ήταν η αποστολή μου σε αυτή τη βιομηχανία να λέω “χεσ’ το αυτό κι εκείνο”, κάθε φορά που κάποιος περιμένει το σώμα μου να μεταμορφωθεί σε μια άποψη για το τι είναι καυτό ή σεξουαλικά ελκυστικό.

Φόρεσα αυτό το φόρεμα γιατί ξέρω.

Αν το 2022 είναι τόσο εύκολο για σας να είστε κακοποιητικοί δημόσια απέναντοι στις γυναίκες, τότε η απάντηση είναι ότι εσείς δεν ξέρετε.
Μεγαλώστε. Σεβαστείτε τους ανθρώπους. Σεβαστείτε τα σώματα. Σεβαστείτε όλες τις γυναίκες. Σεβαστείτε τους ανθρώπους. Η ζωή θα γίνει πολύ πιο εύκολη, το υπόσχομαι. Και η αιτία για όλα αυτά είναι δύο χαριτωμένες, μικρές ρώγες.

Ω! Η τελευταία φωτογραφία είναι για όσους νιώθουν πιο άνετα όταν αυτή η ίντσα πιο σκούρου δέρματος είναι καλυμμένη.

Και με την ίδια χειρονομία αυτής της τελευταίας φωτογραφίας της Florence Pugh, ας απαντάμε από εδώ και πέρα σε κάθε σχόλιο αγνώστου που κρίνει την εμφάνιση, το σώμα και το ποιες είμαστε, χωρίς να του ζητηθεί. Βάλε ό,τι θες και μην σε νοιάζει.

#fuckingfreethefuckingnipple