Χάπι για Hangover: Η επιστήμη έχει βρει πλέον, λύσεις για αρκετά από τα προβλήματά μας, όπως η αντιμετώπιση της επόμενης μέρας ενός μεθυσιού.

Το ολοκαίνουριο χάπι με το όνομα Myrkl, είναι σχεδιασμένο για την πρόληψη του hangover και βρίσκεται πια στην κυκλοφορία.

Πώς λειτουργεί

Το χάπι πρέπει να λαμβάνεται τουλάχιστον 1 ώρα πριν την κατανάλωση αλκοόλ και λειτουργεί για έως και 12 ώρες, μειώνοντας τα συμπτώματα του hangover διασπώντας το αλκοόλ στο έντερο πριν φτάσει στο συκώτι. Σύμφωνα με την εταιρεία τα βακτήρια Myrkl – μαζί με το αμινοξύ L-Cysteine ​​και τη βιταμίνη B12 – ενεργοποιούνται στη συνέχεια στο έντερο.

Όταν καταναλώνουμε ένα αλκοολούχο ποτό, το αλκοόλ διασπάται σε νερό και CO2. Μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα οξικού οξέος -που σε κάνει να νιώθεις ναυτία, μετά από μια νύχτα που το αλκοόλ ρέει- παράγεται από το συκώτι.

Σχεδιασμένο το 1990 από τον επιστήμονα Johan de Faire, φέρεται να έχει «τελειοποιηθεί για πάνω από 30 χρόνια έρευνας και σχεδιασμού» και ανεξάρτητες κλινικές έρευνες αποδεικνύουν πόσο ισχυρό είναι το νέο προϊόν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του Myrkl, το χάπι του hangover, μπορεί μέσα σε 1 ώρα να διασπάσει έως και το 70% του αλκοόλ που έχει καταναλωθεί. Επίσης βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην ενίσχυση των επιπέδων ενέργειας με το συμπλήρωμα Β12.

Πόσο αλκοόλ μπορούμε να πιούμε

Ο Håkan Magnusson, Διευθύνων Σύμβουλος του Myrkl, σημείωσε ότι το χάπι για το hangover «δεν έχει σχεδιαστεί ως δικαιολογία για να πιείτε πέρα ​​από τις οδηγίες του NHS».

Η υγειονομική υπηρεσία συνιστά επί του παρόντος σε άνδρες και γυναίκες να μην πίνουν περισσότερες από 14 μονάδες (έξι μπίρες μέσης περιεκτικότητας αλκοόλ ή 10 μικρά ποτήρια κρασί χαμηλότερης περιεκτικότητας) την εβδομάδα σε τακτική βάση. Το NHS προτείνει επίσης η κατανάλωση αλκοόλ να κατανέμεται σε τρεις ή περισσότερες ημέρες, για όσου πίνουν έως και 14 μονάδες αλκοόλ την εβδομάδα.

«Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, είναι ένα τεράστιο μέρος της βρετανικής κουλτούρας, με την πλειοψηφία των Βρετανών να βγαίνουν έξω κάθε εβδομάδα για να απολαύσουν μερικά ποτά μαζί. Σκοπός του Myrkl είναι επομένως να βοηθήσει όλους αυτούς που βγαίνουν για ένα χαλαρό ποτό, να ξυπνήσουν νιώθοντας καλύτερα την επόμενη μέρα. Είτε πρόκειται για πολυάσχολους επαγγελματίες, είτε για νέους γονείς ή για όλους όσους έχουν ενεργή κοινωνική ζωή», αναφέρει ο Magnusson.

Προς το παρόν το Myrkl, διατίθεται μόνο οnline και δεν είναι διαθέσιμο στα φαρμακεία. Παραγγελίες μπορούν να πραγματοποιήσουν όσοι βρίσκονται σε: Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Δανία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Νορβηγία, Σουηδία και Ελβετία.

Σύντομα και στην Ελλάδα, ελπίζουμε!