Σοκ και θλίψη για τον ξαφνικό και πρόωρο χαμό του Andy Fletcher, γνωστού και ως Fletch, των Depeche Mode. Ο κιμπορντίστας και ιδρυτικό μέλος του γκρουπ ήταν 60 ετών.

Την είδηση έκανε γνωστή το συγκρότημα με ανάρτησή του στα social media. «Είμαστε συγκλονισμένοι και γεμάτοι θλίψη με τον πρόωρο θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, μέλους της οικογένειας και του συγκροτήματος Andy “Fletch” Fletcher.

Ο Fletch είχε μια αληθινή χρυσή καρδιά και ήταν πάντα εκεί όταν χρειαζόσουν υποστήριξη, μια ζωηρή συζήτηση, ένα καλό γέλιο ή μια κρύα μπύρα. Οι καρδιές μας είναι με την οικογένειά του και σας ζητάμε να τους κρατήσετε στη σκέψη σας και να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

 

Τα πρώτα βήματα και η ίδρυση των Depeche Mode

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ο Fletcher και ο συμμαθητής του Vince Clarke σχημάτισαν το βραχύβιο συγκρότημα No Romance in China, στο οποίο ο Fletcher έπαιζε μπάσο.

Το 1980, ο Fletcher συνάντησε τον Μάρτιν Γκορ στην παμπ Van Gogh στην οδό Paycocke στο Μπέιζιλντον, στο Έσεξ. Με τον Clarke, οι τρεις τους σχημάτισαν ένα άλλο συγκρότημα με το όνομα Composition of Sound.

Ο Clarke ήταν αυτός που έγραφε τα περισσότερα τραγούδια και η βασική φωνή, μέχρι που ο τραγουδιστής Dave Gahan στρατολογήθηκε στο συγκρότημα αργότερα εκείνο το έτος, μετά από το οποίο υιοθέτησαν το όνομα Depeche Mode μετά από πρόταση του Gahan.

Ο Clarke άφησε το συγκρότημα στα τέλη του 1981, λίγο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους Speak & Spell.