α τους κοιλιακούς έχουν γραφτεί τόμοι επί τόμων -και όχι άδικα. Είναι μια ομάδα μυών, που μαζί με εκείνους της πλάτης και των γλουτών, μπορούν να γίνουν το δικό σου  «κόσμημα», ενώ ο κόπος που αφιερώνεις στην προπόνηση έχει άμεσο και ορατό αντίκτυπο σε αυτές τις λεπτές γραμμούλες που δείνχνουν την κοιλιά σου φέτες.<

Παρακάτω ακολουθούν οκτώ συμβουλές για να μπορέσεις να τους διατηρήσεις σε καλή κατάτασταση, αλλά κυρίως να τους φτιάξεις όσο το δυνατό πιο σύντομα.

Καλοί και τίμιοι οι κοιλιακοί, αλλά αν θες να δεις σοβαρά αποτελέσματα θα πρέπει να ανέβεις κλίμακα δυσκολίας, επιχειρώντας πιο απαιτητικές παραλλαγές της κλασικής άσκησης. Μπορείς να δοκιμάσεις αυτή που προτείνουν αρκετοί personal trainers, που θυμίζει λίγο τις ασκήσεις που κάνει στη ρωμαϊκή καρέκλα, με την πολύ ουσιαστική διαφορά ότι πλέον κρέμεσαι από μονόζυγο. Πόδια ενωμένα, τεντωμενα μπροστά και τα σηκώνεις στο ύψος των 90 μοιρών.

2. Κόψε μαχαίρι τα γλυκά

Τέτοιες μέρες μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα, ωστόσο αν θες ο «μπακλαβάς» να βρίσκεται στην κοιλιά σου και όχι μόνο στο πιάτο σου, ξέχασε τα. Μπισκότα, τούρτες, κρουασάν τα πάντα όλα. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για όλα τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη ή επεξεργασμένα σάκχαρα. Γιατί πρέπει να το κάνεις; Επειδή η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης εκτινάσσει τα επίπεδα ινσουλίνης με αποτέλεσμα το συκώτι να αποθηκεύει λίπος στην περιφέρεια.

Οι πρωτεΐνες είναι φίλες σου. Τα αβγά είναι επίσης φίλοι των πρωτεϊνών αρά και τα αβγά είναι φίλοι σου. Σύμφωνα με έρευνες, αν εντάξεις με μέτρο το αβγό στη διατροφή, τότε θα δεις θεαματική μείωση του δείκτη BMI.

4. Άρσεις Θανάτου του θανατά

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι η άσκηση αυτή αφορά μόνο τη μυϊκή ομάδα των ποδιών. Σωστό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι περιορίζεται μόνο εκεί. Στην πραγματικότητα ενεργοποιεί και όλη την ομάδα των κοιλιακών.

 

5. Νερό, πολύ νερό

Έχεις ολοκληρώσει την προπόνηση και διψάς; Πιες νερό τίποτα άλλο. Ο λόγος είναι προφανής. Ακόμα και τα αναψυκτικά διετής κάνουν κακό. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of American Geriatrics Society κατέδειξε ότι όσοι κατανάλωναν αναψυκτικά με λίγες θερμίδες σε βάθος εννιά ετών συσσώρευαν τρεις φορές περισσότερο λίπος.

 

6. Τσάκισε τα αμύγδαλα

Είναι μία από τις καλύτερες τροφές που μπορείς να χαρίσεις στους κοιλιακούς σου, ενώ σε βοηθάει να ρίξεις και τα επίπεδα χοληστερίνης. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη και σε μαγνήσιο, το οποίο είναι βασικό συστατικό για να διατηρήσεις τη μυϊκή σου μάζα.

 

7. Δώσε πόνο στις έλξεις

FireShot Capture 29 The 8 Quickest Way to Get Sick A http www.gq.com gallery fast toned abs7

Ναι, έτσι γυμνάζεις δικέφαλους και ραχιαίους, όμως, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις άρσεις θανάτου, με αυτή την άσκηση ενεργοποιείς και τους κοιλιακούς. Αρκεί, βέβαια, την ώρα που εκτελείς την άσκηση να σηκώνεις και τα πόδια προς το σώμα σου.

 

8. Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά

Ναι, το έχεις καταλάβει μάλλον ότι ο ύπνος κολλάει σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το σώμα ακόμα και η σύνδεση δεν είναι εμφανής. Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει άμεσα τις ορμόνες σου. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός σου παράγει περισσότερη γλερίνη, η οποία σου ενεργοποιεί την όρεξη, ενώ αντίθετα μειώνεται η ποσότητα λεπτίνης, η οποία σου κόβει την όρεξη. Επομένως, το βράδυ, ένα-δυο επεισόδια από την αγαπημένη σου σειρά, βαρια-βαριά καμιά ταινία, και κατευθείαν για ύπνο.