Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η Καλυψώ είναι η μικρή χαριτομένη γατούλα του Προεδρικού Μεγάρου και η αγαπημένη της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σήμερα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέβασε στο instagram την πολυφωτογραφημένη γάτα της, με ένα μήνυμα για την ημέρα. «Όπως και η Καλυψώ, χιλιάδες σκύλοι και γάτες εγκαταλείπονται σε όλη τη χώρα. Περισσότερα από 400 φιλοζωικά σωματεία -πολλά από αυτά στελεχωμένα από εθελοντές- εργάζονται καθημερινά για τη φροντίδα, τον εμβολιασμό και τη στείρωση των ζώων. Αυτό όμως δεν αρκεί. Υιοθετήστε με υπευθυνότητα ένα αδέσποτο. Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που θα λάβετε δεν περιγράφονται με λόγια», έγραψε τιμώντας έτσι την σημερινή ημέρα.

Η 4η Απριλίου επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων. Έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.