Ο κ. Κατερινόπουλος ανέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώ η Τζωρτζίνα χαροπάλευε μιλούσε για δευτερεύοντα ζητήματα με τη νοσοκόμα και ζητούσε… σεντόνια, επισημαίνοντας ότι «πήγε χαλαρή στη νοσοκόμα για να κερδίσει χρόνο».

Ο ταξίαρχος ε.α. της ΕΛΑΣ πρόσθεσε για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά: «Αυτή η συμπεριφορά δείχνει ότι τα είχε σχεδιασμένα όλα εκ των προτέρων και επιδίωκε πάση θυσία τον θάνατο του παιδιού τους».

Ανέφερε ακόμη ότι η φερόμενη ως δράστης κατηγορείται ότι επιχείρησε 6 φορές να δολοφονήσει τη Τζωρτζίνα και είναι αυτονόητο ότι ερευνάται η εμπλοκή της στον θάνατο και των άλλων δύο παιδιών της καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις.

Ο απόστρατος ταξίαρχος της ΕΛΑΣ χαρακτήρισε «προφητικό» το παιχνίδι των κοριτσιών, όπου το ένα έκλεινε τη μύτη στο άλλο

Στο δελτίο του Star κάποια στιγμή έπαιξε ένα βίντεο – απόσπασμα που δείχνει το «προφητικό» όπως το χαρακτήρισε ο έμπειρος ταξίαρχος ε.α. της ΕΛΑΣ, παιχνίδι των κοριτσιών, όπου το ένα έκλεινε τη μύτη στο άλλο, λέγοντας με νόημα ότι τα παιδιά αντιγράφουν τις κινήσεις που βλέπουν στο σπίτι.

Στο ντοκουμέντο η μικρή Τζωρτζίνα παίζει με το μικρότερο αδερφάκι του παίζοντας με τη μύτη του, κάτι που όπως σχολιάστηκε κάνε δύσκολα ένα παιδί ως παιχνίδι αν δεν έχει δει να το κάνουν σπίτι του, γεγονός που ενισχύει την άποψη οτι ενδεχομένως η μικρή Τζωρτζίνα να ήταν παρούσα στα εγκλήματα της μητέρας της.

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο ταξίαρχος « Το πανάκι έκλεισε το στόμα και τα δαχτυλάκια τη μύτη, που δεν αφήνουν ίχνη» ενώ ο ιατροδικαστής έκανε λόγο για ένα πανάκι με αίματα και τη νοσοκόμα να κάνει λόγο για τραύμα στο εσωτερικό του στόματος.

Το μικρό κορίτσι κράτησε καλά φυλαγμένο μέσα στα σπλάχνα του το «όργανο» της δολοφονίας του, «μιλώντας από τον τάφο» για το φονικό του. Αν και νεκρή, εντούτοις η Τζωρτζίνα διατήρησε αναλλοίωτα τα ίχνη της ουσίας μέσα της, μέχρι αυτά να κατευθύνουν τις Αρχές προς την κάθαρση.

Η ζωγραφιά – SOS

Η διαδρομή της κεταμίνης στο κορμί της Τζωρτζίνας, ωστόσο, δεν ήταν το μόνο «σημάδι» που έστειλε η άτυχη μικρούλα, προκειμένου να υποδείξει το δράστη του αποτρόπαιου θανάτου της, δηλαδή την μητέρα της, τη στιγμή που εγείρονται ερωτηματικά και για την κατάληξη των αδελφών της. Παρότι το 9χρονο κορίτσι βίωσε επί χρόνια το φόβο και την απειλή μέσα στην ίδια την οικογενειακή της εστία, αλλά και υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας σε τραυματικά για την ψυχολογία του γεγονότα, όπως ο θάνατος της μικρότερης αδελφής του Ίριδας, προσπάθησε, ωστόσο, να γλιτώσει από την τραγική μοίρα των δύο άλλων παιδιών, εκπέμποντας «σήματα κινδύνου».

Αν και φοβισμένη, η 9χρονη Τζωρτζίνα κραύγασε για βοήθεια αναφορικά με τα όσα φρικτά ζούσε μέσα στους τοίχους του σπιτιού της, απεικονίζοντας ατόφια τα συναισθήματά της με αφορμή – τραγική ειρωνεία- τη… «Γιορτή της Μητέρας».