Αντί να μειώσει τις τιμές αλλά και τους φόρους (ΕΦΚ) στην ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να επιδοτήσει και από πάνω τα διυλιστήρια του Βαρδινογιάννη.

Ετσι αντί να μειώσει τα κέρδη του ο φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και καναλάρχης, θα επιδοτηθεί από τους φόρους που πληρώνει ο μεροκαματιάρης από το Πέραμα για να συνεχίσει να έχει κέρδη.

 

H επιδότηση στα καύσιμα θα είναι ένα από τα τρία μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των πολιτών. Όπως είπε στον ΑΝΤ1 η επιδότηση για την προμήθεια καυσίμων κίνησης θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο γίνονται οι τελικές εργασίες για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα καταγράφονται τα δεδομένα αγοράς των καυσίμων από δικαιούχους, ώστε να προκύπτει το ύψος της επιδότησης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, είπε πως η επιδότηση «πρέπει να γίνει οριζόντια και όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν επιδότηση με την μορφή ενός voucher. Είναι λάθος η άποψη ότι άνθρωποι που έχουν ένα εισόδημα πχ. 1000 ευρώ τον μήνα δεν πλήττονται και μπορούν να βάζουν βενζίνη άμεσα».

«Εμείς από το 2013 είμαστε έτοιμοι με το σύστημα εισροών – εκροών. Κάθε απόδειξη που παίρνει ο καταναλωτής έχει έναν μοναδικό αριθμό. Ο καταναλωτής θα μπορεί να ανεβάσει αυτόν τον αριθμό στην πλατφόρμα και να γίνει η διασταύρωση και να του επιστραφούν χρήματα μέσω κάποιας εκκαθάρισης», προσέθεσε, σχετικά με το πώς μπορεί να γίνεται η σχετική διαδικασία.