Ουκρανία: Σκέψεις στην UEFA να πάρει τον τελικό του Champions League από την Αγία Πετρούπολη. Προβληματισμός στην UEFA με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε Ρωσία και Ουκρανία.

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στις τάξεις της UEFA οι αναταραχές στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας και η πιθανή κλιμάκωσή τους, μετά τη χθεσινή αναγνώριση των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο προβληματισμός έγκειται στο γεγονός πως ο τελικός του φετινού Champions League έχει οριστεί να γίνει στην Αγία Πετρούπολη, στα τέλη Μαΐου.

Και μπορεί χθες η πανευρωπαϊκή ομοσπονδία να δήλωνε πως «για την ώρα δεν υπάρχουν σχέδια αλλαγής της έδρας του τελικού», σημερινό δημοσίευμα των The Times ανέφερε πως έχει ήδη ξεκινήσει συζήτηση για εναλλακτικές λύσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του βρετανικού μέσου, η UEFA συζητά ήδη για την αλλαγή της έδρας του μεγάλου αγώνα, ενώ θα περιμένει μέχρι την ολοκλήρωση των ημιτελικών της διοργάνωσης, για να ανακοινώσει το νέο τόπο διεξαγωγής. Με τα σημερινά δεδομένα, ο τελικός έχει προγραμματιστεί να γίνει στο στάδιο Κρεστόβσκι της Αγίας Πετρούπολης, στις 28 Μαΐου.

Το Γούμπλεϊ έχει ακουστεί σαν μια πιθανή εναλλακτική, ειδικά στην περίπτωση που δυο βρετανικές ομάδες φτάσουν ως το τέλος. Σημειώνεται πως η Ρωσία είχε φιλοξενήσει ξανά τον τελικό του Champions League το 2008, στο Λουζνίκι της Μόσχας.