Αναπτερώνονται οι ελπίδες για ανέρευση επιζόντων στο πλοίο Euroferry Olympia μετά την ανεύρεση εγκλωβισμένου – Άμεση επιχείρηση της ειδικής ομάδας διασωστών.

Το πρωί της Κυριακής, σαν από θαύμα, εντοπίστηκε ζωντανός στην πρύμνη του πλοίου ένας Λιθουανός οδηγός φορτηγού που αγνοούνταν, με τον ίδιο να λέει στους διασώστες πως «άκουγα κι άλλες φωνές».

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η ΕΜΑΚ να προετοιμάζονται για τη σημαντικότερη επιχείρηση εισόδου στο πλοίο.

Όπως επισημαίνεται, υπάρχουν ελπίδες και για άλλους ζωντανούς αγνοουμένους καθώς, έχουν εντοπιστεί άθικτα φορτηγά στο γκαράζ του πλοίου, που σημαίνει πως παρά τις υψηλότατες θερμοκρασίες ενδεχομένως οι 11 εγκλωβισμένοι να βρήκαν τρόπο να επιβιώσουν από την πύρινη κόλαση στο Euroferry Olympia.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως υπηρχε σημειο στο πλοιο οπου μπορουσαν να αναπνεύσουν, σημειώνοντας πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις και για δεύτερο άτομο που έχει εντοπιστεί ζωντανό.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, τα αμέσως επόμενα λεπτά αναμένεται να πραγματοποιήσοτυν επιχείρηση στο πλοίο άνδρες της ΕΜΑΚ ώστε να εντοπίσουν εγκλωβισμένους. «Πρέπει να κινηθούμε όδο το δυνατόν πιο γρήγορα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το έργο ωστόσο των ειδικών διασωστών παραμένει δύσκολο για τους υπόλοιπους αγνοούμενους, καθώς στο φλεγόμενο πλοίο επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στο βόρεια της Κέρκυρας ενώ και σήμερα γίνονται ρίψεις νερού σε περιφερειακά σημεία του πλοίου και όχι στο εσωτερικό του, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη αλλά και να μην διαταραχθεί η ευστάθειά του.