Μάχη ώστε να ρυμουλκηθεί το συντομότερο δυνατόν σε ασφαλές σημείο το Euroferry Olympia, δίνουν οι Αρχές στην Κέρκυρα. Το πλοίο, που έχει τυλιχτεί στις φλόγες από τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ έπλεε ανοιχτά του νησιού, φαίνεται να έχει πάρει κλίση, που προς το παρόν δείχνει να είναι ελεγχόμενη. Ωστόσο, με δεδομένο ότι αναμένεται επιδείνωση του καιρού με ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή, από το πρωί της Κυριακής, οι προσπάθειες επικεντρώνονται αυτή την ώρα στη ρυμούλκησή του προς την Κέρκυρα. Μέχρι και πριν από λίγη ώρα, το πλοίο βρισκόταν στη βόρεια πλευρά του νησιού και ο στόχος φαίνεται πως είναι να ρυμουλκηθεί προς την Κασσιόπη, σε ασφαλές σημείο.

 

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια να ρίξουν τις υψηλότατες θερμοκρασίες που επικρατούν στο πλοίο, λόγω της φωτιάς. Εκτιμάται ότι η θερμοκρασία στο κατάστρωμα αγγίζει τους 600 βαθμούς κελσίου. Οι διασώστες της ΕΜΑΚ βρίσκονται δίπλα από το Euroferry Olympia, σε ετοιμότητα, ώστε να ανέβουν στο πλοίο όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και να πραγματοποιήσουν έρευνες για τους αγνοούμενους επιβάτες. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ότι ακούγονται ακόμη και τώρα εκρήξεις από το πλοίο, που είναι παραδομένο στις φλόγες.

Οι συγγενείς των 12 αγνοουμένων αναμένουν με αγωνία την επανεκκίνηση των ερευνών για τον εντοπισμό των δικών τους ανθρώπων και ελπίζουν ότι θα ακούσουν κάποιο καλό νέο για την τύχη τους.

Τι είχε δείξει ο τελευταίος έλεγχος στο Euroferry Olympia – Οι μοιραίες παραλείψεις

Πληροφορίες από πηγές της επιτροπής διερεύνησης ναυτικών ατυχημάτων που έχει σπεύσει στο σημείο όπου φλέγεται το Euroferry Olympia, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς, επικαλείται ο ΣΚΑϊ.
Ειδικός ερευνητής που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό, ρίχνει φως σε σημαντικές πτυχές γύρω από το συμβάν. Με αφορμή την καταγγελία διασωθέντων, συγγενών αγνοουμένων αλλά και οδηγών φορτηγών, ότι οδηγοί κοιμόντουσαν παράτυπα μέσα σε αυτά, εξηγεί πως σε κάθε φορτηγό υπάρχουν δύο οδηγοί και το εισιτήριο είναι για έναν: άρα ο δεύτερος -κατά κανόνα σε τέτοια ταξίδια με φορτηγά- μένει μέσα στο όχημα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ζωτικής σημασίας στοιχείο είναι ότι όταν ένα πλοίο φτάνει σε λιμάνι, το σύστημα πυρανίχνευσης κλείνει. Μετά ή ξεχνούν να το ανοίξουν ή δεν το ανοίγουν γιατί υπάρχουν οδηγοί στα γκαράζ που μπορεί να καπνίζουν κατά την διάρκεια του ταξιδιού και δεν θέλουν να ενεργοποιείται κάθε στιγμή το σύστημα πυρανίχνευσης.

Σε κάθε περίπτωση, ο ειδικός εκτιμά ότι μπορούν να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι, εάν βρίσκονται στα υπόγεια γκαράζ, υπάρχει αερισμός και καλή μόνωση ώστε να μην περνάει ο καπνός από τη φωτιά.

Ελλιπή εγχειρίδια στον τελευταίο έλεγχο

Στο ίδιο ρεπορτάζ δίνονται στοιχεία από τον τελευταίο έλεγχο που έγινε στο πλοίο στις 16 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον σταθμό, όπως φαίνεται τα εγχειρίδιά του για την πυρασφάλεια ήταν ελλιπή.

Παράλληλα φαίνεται πως υπήρχαν ελλείψεις στην καθαριότητα και στις συνθήκες υγιεινής, στις εγκαταστάσεις αναψυχής, τροφοδοσίας και τραπεζαρίας.

Τέλος, στους χώρους εργασίας δεν λειτουργούσε ο εξαερισμός, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.

Από το γκαράζ ξεκίνησε η φωτιά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία – Τι απαντά εκπρόσωπος της εταιρείας

Τα πρώτα στοιχεία σχετικά με το πώς ξέσπασε η φωτιά στο πλοίο “Euroferry Olympia“, ενώ έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας “Grimaldi”, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοούμενων επιβατών. Σημειώνεται ότι έχει ξεκινήσει η ρυμούλκηση του πλοίου σε ασφαλές σημείο, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, προκειμένου να μπορέσουν οι διασώστες να μπουν στο εσωτερικό και να πραγματοποιήσουν έρευνες για τον εντοπισμό των επιβατών, η τύχη των οποίων αγνοείται. Μεταξύ αυτών, είναι και τρεις Έλληνες.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha ο κ. Κυπριανού, η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα φορτηγό, το οποίο βρισκόταν στο γκαράζ του πλοίου. Σημείωσε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να γίνει περαιτέρω έρευνα.

“Από τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε, η πυρκαγιά πρέπει να έχει ξεσπάσει από ένα φορτηγό, το οποίο ήταν μέσα στο γκαράζ του πλοίου”, τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως θα πρέπει να γίνει έρευνα για να διαπιστώσουμε “πώς ακριβώς έγινε το ατύχημα” ώστε να “είμαστε πιο σαφής”.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες των συγγενών επιβατών του πλοίου, ότι υπήρχαν οδηγοί φορτηγών μέσα στα αμπάρια, ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας απάντησε: “δεν έχουμε τώρα πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκονταν οι οδηγοί, θα πρέπει να το εξακριβώσουμε προσεχώς”. Ο ίδιος τόνισε ότι “εμείς, ως πολιτική της εταιρείας εφαρμόζουμε αυτό που προβλέπει ο διεθνής κανονισμός, που είναι η απαγόρευση παρουσίας επιβατών (σημαίνει και φορτηγατζής) μέσα στα γκαράζ”.

Σε ερώτηση για το εάν υπήρχαν υπεράριθμοι επιβάτες ή φορτηγά εντός του πλοίου, ο εκπρόσωπος είπε: “όχι”.

Εξέφρασε τη θλίψη και την αγωνία εκ μέρους του Ομίλου για τα όσα έχουν συμβεί και υπογράμμισε ότι “θέλουμε να συμπαρασταθούμε στις οικογένειες, είμαστε στη διάθεση των ελληνικών Αρχών για να βοηθήσουμε στο να εξακριβωθεί η τύχη των αγνοουμένων”.