Το γεγονός ότι έχει επικοινωνήσει με τον Μένιο Φουρθιώτη 3-4 φορές τηλεφωνικά επιβεβαίωσε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης από το βήμα της Βουλής, εξηγώντας πάντως ότι ο δημοσιογράφος άρχισε να στρέφεται κατά της κυβέρνησης επειδή δεν έγινε δεκτό το αίτημά του να εκπέμπει το κανάλι του μέσω Digea, έχοντας άδεια από την Κύπρο.

Γεραπετρίτης με Φουρθιώτη: Επικοινώνησα μαζί του 3 ή 4 φορές

Λίγο αργότερα αποκάλυψε τους λόγους που ο εν λόγω δημοσιογράφος στρέφεται κατά της κυβέρνησης: «Δεν ζήτησα κανένα αντάλλαγμα, δεν έκανα καμία συναλλαγή και γι αυτό τον λόγο δεν φοβάμαι οτιδήποτε. Μπορείτε να στοχοποιείτε όσο θέλετε. Να σας πω και κάτι παραπάνω; Σήμερα υιοθετείτε τον κ. Φουρθιώτη ως πολιτικό σας παιδί, αναμασάτε τα λεγόμενά του ακριβώς φέρνετε στον χώρο της Βουλής προιόντα εγκλήματος, να σας πω γιατί σήμερα στρέφεται εναντίον μας. Διότι το αίτημα το οποίο υπέβαλε και έλαβε την απάντηση από ‘μενα να εκπέμπει από την πλατφόρμα digea επειδή έχει άδεια στην Κύπρο. Το αίτημα απερρίφθη μολονότι μέσα στο χώρο στη Βουλή διατυπώθηκε επιφύλαξη από την αντιπολίτευση ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί η διάταξη αυτή».

Νωρίτερα, πάντως, υπογράμμισε ότι δεν τον έχει συναντήσει ποτέ του, ούτε φυσικά έχει κάνει αποδεκτό οποιοδήποτε αίτημά του. «Τον κ. Φουρθιώτη δεν τον έχω δει ποτέ. Δεν έχω βγει ποτέ σε καμία εκπομπή του, δεν έχω δώσει συνέντευξη σε κανένα έντυπό του. Στον κ. Φουρθιώτη μιλάω στον πληθυντικό όπως διαπίστωσε η κοινωνία και διαπιστώσατε και εσείς από τα μηνύματα υποκλοπών, τα οποία εσείς διαχέετε και μέσα στον χώρο της Βουλής ως μεταπράτης προϊόντος εγκλήματος. Διότι πρόκειται για προϊόντα εγκλήματος. Άρα αυτή τη στιγμή με μέμφεστε όχι για το τι έχω πει αλλά αποκλειστικά για το γεγονός ότι έχω μια επικοινωνία. Ας δούμε ποια ήταν η επικοινωνία: Ήταν δύο μηνύματα, προϊόντα υποκλοπής, που το μεν ένα είναι ευχετήριο απαντητικό στον πληθυντικό και το άλλο είναι απάντηση σε ένα αίτημα που υπεβλήθη και η απάντηση είναι αρνητική. Απορρίπτεται το αίτημα το οποίο ετέθη από τον κ. Φουρθιώτη και τον σταθμό του. Από αυτά τα δύο εσείς έχετε συναγάγει οτι αποτελούμε σύμβολο διαφθοράς και εκφυλισμού οτι υπάρχει διαφθορά, συνδιαλλαγή, συμφέροντα, ότι είμαστε θίασος».

Πυρά Σκουρλέτη

Απαντώντας ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι ο κ. Γεραπετρίτης δεν διέψευσε την ύπαρξη των μηνυμάτων και των συνομιλιών, «αντίθετα τα επιβεβαιώσατε και ως προς το περιεχόμενο και ως προς την ύπαρξή τους». «Στο μόνο που αναφερθήκατε είναι ότι παρανόμως εκλάπησαν. Το πολιτικό ζήτημα δεν είναι από πού βρέθηκαν, αλλά ότι ένας υπουργός Εργασίας απολογείται σε έναν παρουσιαστή του επιπέδου και των χαρακτηριστικών του κ. Φουρθιώτη και του ζητάει συγγνώμη», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι μετά τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις θα έπρεπε είτε να είχε παραιτηθεί είτε να τον αποπέμψει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Το γάντι στον Π. Σκουρλέτη σήκωσε ο κ. Γεραπετρίτης, σημειώνοντας ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. «Θα σας πω ένα και μόνο πράγμα σε αυτή την κυβέρνηση και σε ότι αφορά εμένα προσωπικά δεν έχει υπάρξει ούτε μία στιγμή, που να εξυπηρετήθηκε ιδιωτικό συμφέρον. Θα ήμουν καλύτερα να βρισκόμουν εκτός πολιτικής. Ξέρετε, μερικοί άνθρωποι από εδώ έχουν και ζωή και έξω, μπορούν να βρίσκονται και εκτός πολιτικής και να είναι εξίσου καλά», τόνισε.