Στην Ελλάδα να έχουν πεθάνει 22.000 άνθρωποι, να αποκαλύπτονται σχεδόν καθημερινά οικονομικά σκάνδαλα της κυβέρνησης και δεν είχαμε ακούσει ποτέ την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου να παρεμβαίνει. Με χαρά διαβάζουμε ότι αποφάσισε να κάνει δήλωση. Τουλάχιστον να γνωρίζουμε ότι είναι ακόμη ενεργή

Παρέμβαση από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, για τη Δικαιοσύνη και τους δικαστικούς λειτουργούς, με αφορμή την κλήση του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, ως κατηγορουμένου στην υπόθεση της Novartis.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κάνει λόγο για επιχείρηση εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης με στόχο να καμφθεί το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των δικαστικών λειτουργών.

Η κυρία Γεωργίου απευθύνει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις να αφήσουν όλοι τη Δικαιοσύνη έξω από πολιτικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις.

Αναλυτικά η δήλωση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου αναφέρει:

«Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη. Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες».

Μαρία Γεωργίου: Ποια είναι η πρόεδρος στον Άρειο Πάγο που διορίστηκε το 2021

Σε ό,τι αφορά τη νέα πρόεδρο του Αρείου Πάγου, η κα Γεωργίου γεννήθηκε το 1956 στη Χαλκίδα Ευβοίας.Πρόκειται για πτυχιούχο της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, μιλάει και Γαλλικά.

Διορίστηκε Πάρεδρος Πρωτοδικείου Αθηνών τον Ιούνιο του 1983 και Πρωτοδίκης Αθηνών στις τον Φεβρουάριο του 1985.

Η κα Γεωργίου στη συνέχεια προήχθη στον βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών τον Μάρτιο του 1998, στον βαθμό του Εφέτη το 2003, στον βαθμό του Προέδρου Εφετών το 2013 και στον βαθμό του Αρεοπαγίτη τον Φεβρουάριο του 2017.Σημειώνεται πως η κα Γεωργίου σε δύο χρόνια συνταξιοδοτείται ενώ τόσο αυτή όσο και ο κ. Σκαλτσούνης αναμένεται να αναλάβουν τα καθήκοντά τους μετά τη λήξη του τρέχοντος δικαστικού έτους, την 1η Ιουλίου.

Advertisement