Ρεάλ Μαδρίτης: Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια της «βασίλισσας» αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, μετά την είδηση του θανάτου του Πάκο Χέντο.

Στη θλίψη βυθίζεται η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, μετά την είδηση του θανάτου, του Φρανσίσκο «Πάκο» Χέντο.

Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα της «βασίλισσας» και μάλιστα αποτέλεσε τον σπουδαίο αρχηγό της ομάδας, στις κατακτήσεις των έξι πρώτων Κυπέλλων Πρωταθλητριών, με τον ίδιο να σημειώνει 30 τέρματα σε 89 συμμετοχές στη διοργάνωση, ενώ έχει αγωνιστεί σε 8 τελικούς και φυσικά είναι ο κάτοχος του εν λόγω ρεκόρ, μαζί με τον Πάολο Μαλντίνι.

Συνολικά για την ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίστηκε για 18 χρόνια (1953-1971) σε 600 επίσημους αγώνες, σημειώνοντας 182 τέρματα, ενώ ψηφίστηκε 30ος καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα.

Όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1971, ακολούθησε για λίγα χρόνια την προπονητική, ενώ δεν άργησε να επιστρέψει στην αγαπημένη του, Ρεάλ, αναλαμβάνοντας τη θέση του πρεσβευτή στην Ευρώπη, ενώ αποτελούσε και επίτημο πρόεδρο του συλλόγου.

Με την εθνική ομάδα της Ισπανίας αγωνίστηκε 43 φορές, έχοντας και 5 τέρματα.