Με μήνυση απάντησε ο επιχειρηματίας στον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, μετά τη δημοσιοποίηση του δεύτερου σε λογαριασμούς του στα social media για το περιστατικό με τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη που τον εμπλέκει. Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες για τον βιασμό της 24χρονης από επώνυμους επιχειρηματίες, στην Θεσσαλονίκη.

Ο επιχειρηματίας που είδε το όνομά του να εμπλέκεται στην υπόθεση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα social media, αντέδρασε νομικά για τα όσα του καταλογίζει ο ακτιβιστής,  Ηλίας Γκιώνης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Στέφανου Κωνσταντινίδη στο Mega και την «Τι λες τώρα», ο επιχειρηματίας  κατέθεσε μήνυση εις βάρος του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη για τις κατηγορίες περί εμπλοκής στην υπόθεση βιασμού και εκκρεμεί η αυτόφωρη διαδικασία. Παράλληλα ο  επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι δεν διέρρευσε αυτός το βίντεο της Ιωάννας Τούνης. Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε επίσης ότι η 73χρονη μητέρα του επιχειρηματία είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, με συνέπεια να μεταφερθεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο.

Ο  γνωστός επιχειρηματίας, είχε προχωρήσει σε διάψευση  με μια μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν και διέρρευσε το όνομα του,  τονίζοντας μάλιστα πως αυτές τις ημέρες βρισκόταν στο εξωτερικό με τη σύντροφό του και τη μητέρα του.

Μήνυση και στην Ιωάννα Τούνη

Η δικηγόρος του άντρα που κατονόμασε η Ιωάννα Τούνη για το revenge porno βίντεο, ανέφερε και εκείνή  πως ο πελάτης της προχώρησε σε μήνυση κατά της Ιωάννας Τούνη,  για συκοφαντική δυσφήμιση στην Ιωάννα Τούνη. «Έχει γίνει ο διασυρμός του από χθες. Έχει κινηθεί η διαδικασία η νομική, οπότε θα αποφανθούν τα ελληνικά δικαστήρια για την κίνηση της Ιωάννας Τούνη. Για το χρονικό σημείο που επέλεξε η κυρία Τούνη να κάνει αυτή την ανάρτηση δεν μπορώ να γνωρίζω. Είναι και για εμάς ακατανόητο για ποιον λόγο.

Δυο χρόνια περίπου πριν ανέβηκε το συγκεκριμένο βίντεο που πρωταγωνιστεί το ζευγάρι. Ο πελάτης μου αμέσως μόλις ανέβηκε το βίντεο, κατέφυγε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος Θεσσαλονίκης και υπέβαλε μήνυση δίνοντας στην αστυνομία όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του. Όσο θύμα ήταν η κυρία Τούνη, άλλο τόσο ήταν και ο ίδιος. Το βίντεο δεν το είχε στην κατοχή του ο εντολέας μου. Από κάποιον άλλο έχει διαρρεύσει. Αν μπορούσε κάποιος να δει το συγκεκριμένο βίντεο, θα έβλεπε πως δεν κρατούσε το κινητό. Δεν τραβούσε το βίντεο ο ίδιος. Είχαν δοθεί κάποιες εξηγήσεις εκατέρωθεν και έγινε τώρα αυτή η αναφορά στο όνομα του πελάτη μου. Δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία αυτά τα δύο χρόνια. Προφανώς δεν είχαν βρει στην αστυνομία την πηγή. Αυτοί που ανεβάζουν αυτά τα βίντεο παίρνουν προφυλάξεις. Δεν έχουμε περαιτέρω ενημέρωση από την αστυνομία. Ο πελάτης μου δεν επικοινώνησε με την Ιωάννα Τούνη. Ο πελάτης μου χθες σοκαρίστηκε. 19:40 έγινε η δημοσίευση και μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα δεχόταν μια σειρά από επικριτικά σχόλια, τα οποία τα έχουμε στην κατοχή μας για να τα χρησιμοποιήσουμε για τη βλάβη που έχουμε υποστεί.

 

 

Είναι ένα άτομο που έχει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Σε λιγότερο από μια ώρα βρίσκονταν οι φωτογραφίες και το προφίλ του σχεδόν σε όλες τις διαδικτυακές εφημερίδες.

Η ζημιά είχε γίνει ήδη. Όσο θα έπρεπε να επικοινωνήσει ο πελάτης μου με την κυρία Τούνη, άλλο τόσο θα έπρεπε και εκείνη πριν κάνει οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια. Και μάλιστα το πρωτοφανές και το παράδοξο είναι πως στην ανάρτησή της αποδέχεται πως δεν έχει ισχυρές αποδείξεις για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Η κατηγορία όμως είναι βαριά.

Ο πελάτης μου συγκαταλέγεται στα θύματα. Έχει διασυρθεί η προσωπική του ζωή με τη δημοσιοποίηση αυτού του βίντεο. Θέλοντας να αποκαταστήσει το όνομα ενός ανθρώπου σπιλώνει το όνομα ενός άλλου.

Αν ζητήσει μια συγγνώμη ή προβεί σε κάποια αποκαταστατική ενέργεια ίσως και να μην προχωρήσει περαιτέρω ο πελάτης μου. Η ηθική βλάβη που έχει υποστεί ο πελάτης μου είναι ανυπολόγιστη. Το προφίλ της Ιωάννας Τούνη είναι δημόσιο. Θα πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεχτικοί όταν αναφέρουμε ονόματα και πρόσωπα. Το διαδίκτυο έχει τεράστια δυναμική και πρέπει να είναι αποδεδειγμένα αυτά που λέμε» είπε, μεταξύ άλλων, η δικηγόρος.

dikastikoreportaz.gr