Εγκληματική η ανοσία της αγέλης – Ακριβά τεστ για τα υπερκέρδη των διαγνωστικών κέντρων

Η Θεανώ Φωτίου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναπληρώτρια τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύη και πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη

Η κυβέρνηση επέλεξε, χωρίς να το ομολογεί, την ανοσία της αγέλης, ενεργοποιώντας δύο τεράστιους επιταχυντές της Όμικρον: α) το 1,5 εκ. μαθητές και εκπαιδευτές, σε πολυάριθμες τάξεις που κλείνουν μόνον όταν 50% +1 των μαθητών νοσούν και β) τις πέντε μέρες καραντίνα για 3-3,5 εκ. εργαζόμενους που δεν αρκούν για να μην είναι μεταδοτικοί οι νοσήσαντες.

Η ανοσία της αγέλης εγκαταλείφθηκε από όσα κράτη την επέλεξαν αρχικά, γιατί αποδείχθηκε ότι: α) Αύξησε τους δείκτες θανάτων και διασωληνωμένων, β) Έβαλε σε κίνδυνο τα συστήματα υγείας (2.500 γιατροί και νοσηλευτές νοσούν σήμερα στην Ελλάδα) και γ) Έκανε τεράστια ζημιά στην οικονομία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα σχολεία λέει: α) Όχι άνοιγμα στην κορύφωση της πανδημίας, β) Μαζικός εμβολιασμός των παιδιών, γ) Κατάργηση του 50% + 1 για να κλείσει η τάξη και τηλεκπαίδευση όταν κλείσει, δ) Δωρεάν μάσκες και ε) Ειδικό επίδομα σε γονείς με παιδιά που νοσούν.

Και για τους εργαζόμενους: α) Μαζικός εμβολιασμός, β) Καραντίνα όσο απαιτείται και γ) Ειδικό επίδομα σε όσους νοσούν

Η κυβέρνηση βάζει τους πολίτες να πληρώνουν αδρά τα τεστ PCR σε ιδιωτικά κέντρα, ή να περιμένουν στην ουρά 2-3 ώρες υπό βροχή για δωρεάν τεστ, όταν σε όλη σχεδόν την Ευρώπη γίνονται δωρεάν. Τα 47 ευρώ της διατίμησης του κ. Γεωργιάδη, όταν δήμοι τα προμηθεύονται στα 20-25 ευρώ, προστατεύουν τα υπερκέρδη των διαγνωστικών κέντρων, όχι την υγεία των πολιτών.

Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη για την κοινωνία, γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητάει εκλογές. Το δίλημμα του κ. Μητσοτάκη είναι αν θα τις κάνει σύντομα, μετρώντας την τεράστια φθορά της κυβέρνησής του ή θα τις αναβάλει, μέχρι να τους επιτρέψουν τα μεγάλα συμφέροντα που τον στηρίζουν που περιμένουν την εκταμίευση του «ζεστού χρήματος» του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ερωτώμενη για την εγκύκλιο για το κόψιμο των συντάξεων αναπηρίας και χηρείας, η Αναπλ. Τομέαρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη τόνισε ότι δεν αρκεί η κυβερνητική αναδίπλωση ότι θα εφαρμοστεί σε μελλοντικούς συνταξιούχους, πρέπει να αποσυρθεί γενικά. Πρόκειται για το προμήνυμα ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης. Ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση Σχέδιο Νόμου που ιδιωτικοποιεί τον ΕΦΚΑ: Διορίζει μετακλητούς σε όλες τις υψηλές διευθυντικές θέσεις και σε θέσεις εργασίας, δημιουργεί Ανώνυμη Εταιρεία για τη διαχείριση της τεράστιας περιουσίας του φορέα και βγάζει δικό του Κανονισμός Προμηθειών, κατ’ εξαίρεση κάθε νομοθεσίας περί δημοσίων έργων και προμηθειών.