Τσίπρας: Αν ο Μητσοτάκης πάει σε εκλογές θα φορέσω και γραβάτα. Τσίπρας: Αν ο Μητσοτάκης πάει σε εκλογές θα φορέσω και γραβάτα. Διάθεση για χιούμορ είχε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά το τέλος της Κοινοβουλευτικής μάχης για τη ψήφιση του προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες να ευχηθεί για τη νέα χρονιά και απαντώντας στα πειράγματα για το αν φοράει πρωθυπουργικό κοστούμι είπε: «Οταν προκηρυχθούν εκλογές θα αγοράσω». Σε δεύτερη ερώτηση για το αν θα φορέσει και γραβάτα είπε: «Αν πάει σε εκλογές θα φορέσω και γραβάτα».

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα από τα δημοσιογραφικά γραφεία για τις ευχές στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είχε περάσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μάλιστα έτυχε να συναντηθεί εκεί και με τον Νίκο Ανδρουλάκη με τον οποίο έδωσαν ραντεβού για… μετά τις γιορτές.

Ενταση στη Βουλή στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό

Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2022 πέρασε με 158 ψήφους στο τέλος μιας θυελλώδους συζήτησης που εξελίχθηκε και σε κόντρα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η προηγηθείσα συζήτηση είχε εντάσεις, με τον Αλέξη Τσίπρα να εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση και να τον καλεί να πάει σε εκλογές. Επίθεση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε, απαντώντας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο για τη μελέτη Τσιόδρα, περιγράφοντας την κατάσταση των ΜΕΘ όταν παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση στη σημερινή, όσο και για τα υπόλοιπα ζητήματα που είχαν τεθεί στη συζήτηση.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη βουλή για τον προϋπολογισμό ανακοίνωσε τρία επιπλέον, τρία ενισχυτικά μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της κρίσης στην ενέργεια, ενώ νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είχε ανακοινώσει μια σειρά άλλων μέτρων για την ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Ενταση στη βουλή σήμερα επικράτησε και με το που ανέβηκε στο βήμα της βουλής ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αμέσως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Γεραπετρίτης ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε στην αίθουσα να τον ακούσει και ακολούθησε ο κακός χαμός και την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί.