Για τις αλλαγές στις σεξουαλικές συνήθειες των ανθρώπων την περίοδο της πανδημίας μίλησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής, εκείνο, ωστόσο, που, ίσως, προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση, είναι η δήλωσή του περί… αϋπνίας!

«Είμαι 36 χρόνια γιατρός, πρώτη φορά έδωσα τόσα πολλά υπνωτικά φάρμακα και ηρεμιστικά σε ανθρώπους, στην προσπάθειά τους να κοιμηθούν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ασκητής, επισημαίνοντας το πόσο πολύ μάς έχει επηρεάσει σε ψυχοσωματικό επίπεδο ο διαρκής εγκλεισμός.

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, πάντως, ο γνωστός σεξολόγος και καθηγητής ψυχιατρικής αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι το διαδικτυακό σεξ κυριαρχεί σε μεγάλα ποσοστά όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας, κάτι που, μάλιστα, αποτυπώνεται και στη μείωση των γεννήσεων. Σύμφωνα με σχετική έρευνα του ιδίου, σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 65% στο διαδικτυακό σεξ, ενώ στις πραγματικές επαφές καταγράφηκε πτώση της τάξης του 45%.

Με βάση τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την εν λόγω έρευνα, ο κ. Ασκητής εξήγησε ότι οι άνθρωποι «κρύφτηκαν» στο Internet και πως η πανδημία εξαθλίωσε τις κακές σχέσεις και τις έφερε σε μεγαλύτερη συγκρουσιακή λογική. «Η ανθρώπινη ζωή χάνεται στη συναισθηματική σύνδεσή της», σχολίασε ο κ. Ασκητής. «Οι άνθρωποι ζουν εγωκεντρικά και αυτό δεν είναι απόρροια μόνο της πανδημίας. Στην περίοδο της πρώτης καραντίνας, ένα επιπρόσθετο 10% ανέβηκε στο κρεβάτι, το οποίο όμως χάθηκε στην πορεία, στις επόμενες φάσεις της πανδημίας», συμπλήρωσε.