Θάνος Ασκητής: Να αποφεύγονται ευκαιριακές σεξουαλικές επαφές εν μέσω κορωνοϊού – Να προτιμάτε επαφές μέσω ίντερνετ

Τους τρόπους με τους οποίους ο κορωνοϊός επηρεάζει την σεξουαλική ζωή ανέλυσε ο ψυχίατρος, σεξολόγος θάνος Ασκητής στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» ο οποίος έδωσε και συμβουλές για την περίοδο που διανύουμε.
«Η σεξουαλική ζωή περιορίζεται τόσο βιολογικά όσο και ψυχολογικά την περίοδο της πανδημίας διότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης αφού η σωματική επαφή και το στοματικό φιλί ενέχουν υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του ιού» είπε ο κ.Ασκητής.

Συνεπώς συνιστάται να αποφεύγονται οι ευκαιριακές, τυχαίες και απρόσμενες σεξουαλικές επαφές με ανθρώπους που δεν ξέρουμε.

Για την περίοδο της καραντίνας ο κ. Ασκητής τόνισε ότι η μονογαμία κέρδισε σημαντικό έδαφος και ήταν η μοναδική μορφή σχέσης που φάνηκε να αυξάνει σε σχέση με τη γενικότερη πτώση του σεξ.

Ως ευκαιρία για επικοινωνία ανάμεσα στα ζευγάρια χαρακτήρισε τον περιορισμό στο σπίτι λόγω της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ενώ εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο μέτρο κινείται μάλλον θετικά και ως προς τη σεξουαλικότητα.

Τέλος ο κ. Ασκητής αναφέρθηκε στις αλλαγές που υπάρχουν στη διαδικασία του φλερτ λόγω της μειωμένης φυσικής επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων και στάθηκε στις προτάσεις των ειδικών να αξιοποιούνται τα ψηφιακά μέσα και το Διαδίκτυο για τη διαδικασία του φλερτ και της αναζήτησης ερωτικού συντρόφου.