ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΤΤΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΤΤΑΣ

Σε μία ηχηρή παρέμβαση για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Καρδίτσα, την Κεφαλλονιά και τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από το πέρασμα του “Ιανού” μπροστά στην πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας:

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Οταν χάσεις το σπίτι και την περιουσία σου-όπως συμβαίνει στην Καρδίτσα, την Κεφαλονιά και σε άλλες περιοχές είναι δύσκολο να κατευθύνεις το μυαλό και την οργή σου στους πραγματικούς υπαίτιους. Όσοι άκουσαν τις κραυγές αυτών των ανθρώπων πρέπει να καταλάβουν πως αυτός ο κόσμος νιώθει μόνος, εγκαταλελειμμένος και αβοήθητος και βρισκόμενος σε αδιέξοδο στρέφεται εναντίον όλων.

Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Τα κλιμάκια επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές και αποτύπωσαν την ολική καταστροφή. Απαραίτητη προϋπόθεση ομολογώ για να έχεις άποψη να εκφράσεις την πρότασή σου.

Μέχρι εδώ καλά, αλλά δεν φτάνει.

Ακούσαμε τα μέτρα-ασπιρίνες της Κυβέρνησης και ξέρουμε πως αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ που υπέστησαν οι περιουσίες-σπίτια,επιχειρήσεις,καλλιέργειες-σε αυτές τις περιοχές.

Οι πληγείσες περιοχές γύρισαν μια δεκαετία πίσω.

Γνωρίζοντας ταυτόχρονα τις προθέσεις της ΝΔ να μην στηρίξει τις περιοχές και την ανάγκη να βοηθηθούν άμεσα οι πολίτες των περιοχών αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες έμπρακτης και αποτελεσματικής στήριξης.

Η δημιουργία Παρατηρητηρίου σε κάθε περιοχή που έχει πληγεί με τη συμμετοχή στελεχών αλλά και εκπροσώπων επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων (εμπορικοί σύλλογοι, Ομοσπονδίες, Επιμελητήρια, αγροτικοί σύλλογοι, Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο), φορέων Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που θα παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης, τις καθυστερήσεις αλλά και τις ανεπαρκείς παρεμβάσεις μεταφέροντας τις προτάσεις των φορέων αλλά και την πραγματική εικόνα τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στην ελληνική κοινωνία.

netakias.com