«Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά την ίδια τη δημοκρατία μας» πρόσθεσε. «Οι Έλληνες πολίτες αλλά και τα ίδια τα μέσα πρέπει να γνωρίζουν πως και με ποια κριτήρια κατανεμήθηκε το δημόσιο χρήμα» συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «πολλά ρεπορτάζ κάνουν λόγο για χρηματοδότηση που έγινε κατά το δοκούν ώστε να ωφεληθούν ημέτεροι και να αποκλειστούν όσοι ενοχλούν την κυβέρνηση».

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φέρει την ευθύνη της υπογραφής του αλλά σε μια υπόθεση τέτοιου μεγέθους για την οποία βοά το πανελλήνιο, η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο τον πρωθυπουργό» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε σήμερα να κλείσει το θέμα του ανασχηματισμού, το οποίο ο ίδιος ανακίνησε, επειδή και ο ίδιος έχει εμπλακεί στην εν κρυπτώ χρηματοδότηση των μέσων». «Η κυβέρνηση επιχειρεί να χειραγωγήσει τα μέσα από αυτή τη διαδικασία και θα λογοδοτήσει για αυτό» ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με την οικονομία ο Αλ. Χαρίτσης διευκρίνισε ότι « η όποια ευρωπαϊκή ενίσχυση θα είναι διαθέσιμη από το 2021 και μετά, αλλά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» αφορά τους 4 επόμενους μήνες και συσχετίζει τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας με τις χρηματοδοτικές πηγές που είναι διαθέσιμες για τη χώρα αυτή τη στιγμή», επαναλαμβάνοντας ότι «προτείνουμε τη στήριξη της εργασίας με κάλυψη του μισθολογικού κόστους, την ενίσχυση των επιχειρήσεων με ρευστότητα και όχι αναστολή υποχρεώσεων και τη δημιουργία ενός δικτυού ασφαλείας για όσους συμπολίτες μας βλέπουν το εισόδημα του να μειώνεται απότομα», όπως και «στοχευμένα μέτρα για κρίσιμους κλάδους της οικονομίας μας, όπως τη στήριξη της εστίασης και ένα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ύψους 700 εκ. ευρώ», σε αντίθεση με «τα μόλις 30 εκ. που ανακοίνωσε η κυβέρνηση».

«Ύφεση θα υπάρξει, ειδικά για μια οικονομία εύθραυστη σαν την ελληνική, το μέγεθος ωστόσο και η διάρκεια της, επηρεάζονται από τις πολιτικές που εφαρμόζονται» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπενθυμίζοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, που επαγγελλόταν την ανάπτυξη, μας έβαλε σε ύφεση ήδη από τον Οκτώβριο του 2019, πολύ πριν την κρίση του κορονοϊού» και τόνισε: «Δεν είναι η εμπροσθοβαρής στήριξη της οικονομίας αλλά η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης της κυβέρνησης, με μείωση των μισθών και αύξηση της ανεργίας, που θα οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση συνολικά της οικονομίας, όπως αποδείχθηκε και στα πρώτα χρόνια της κρίσης».

«Φαίνεται ότι γυρνάμε πάλι στα ίδια και ότι οι ίδιοι θα πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης. Για αυτό ζητάμε να εφαρμοστεί το πρόγραμμά μας τώρα, ώστε να μην χάσουμε όσα κερδίσαμε με κόπο τόσα χρόνια».