Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις έρευνες για την εξιχνίαση της φρικτής υπόθεσης στην Καλλιθέα, όπου άγνωστη γυναίκα έστησε ενέδρα και επιτέθηκε με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η δράστιδα έκανε κλήση από καρτοτηλέφωνο επί της οδού Ακαδημίας, σε σημείο όπου υπάρχουν κάμερες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν φορούσε μάσκα και το περιστατικό έλαβε χώρα την προηγουμένη της επίθεσης, το βράδυ.

Οι κάμερες έχουν καταγράψει την ύποπτη γυναίκα, αναφέρεται στο ρεπορτάζ. Η εικόνα είναι μεν από ψηλά, ωστόσο, υπάρχει συγκεκριμένη γωνία που διακρίνεται το πρόσωπό της, επισημαίνεται. Τόσο η σωματοδομή όσο και η περούκα που φορούσε η ύποπτη γυναίκα στην οδό Ακαδημίας παραπέμπουν στη γυναίκα με το βιτριόλι που πραγματοποίησε την επίθεση στην 34χρονη Ιωάννα.


Το πρωινό της επίθεσης, η γυναίκα με το βιτριόλι πήρε το λεωφορείο της γραμμής από την Ακαδημίας και κατέβηκε στη στάση Ολυμπιακή στη λεωφόρο Συγγρού. Από εκεί πήγε πεζή στη λεωφόρο Θησέως και κρύφτηκε στις υπόγειες σκάλες του διαμερίσματος δίπλα από το ασανσέρ όπου τελικά πραγματοποίησε την επίθεση.

Ιωάννα βιτριόλι: Αυτή είναι η διαδρομή της γυναίκας που αναζητούν οι Αρχές [vid]

Η δράστις έχει επιτεθεί στην 34χρονη και πάνω στον πανικό που επικρατεί στο σημείο χάνεται σαν σκιά και προσπαθεί να απομακρυνθεί. Οι έρευνες, πάντως, δεν επικεντρώνονται μόνο στο συγκεκριμένο σημείο της οδού Ακαδημίας. Φέρεται να υπάρχουν στοιχεία για πολύ συγκεκριμένη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, αφού τα τελευταία 24ωρα, τόσο από τις συνομιλίες που είχαν οι Αρχές με την 34χρονη Ιωάννα, όσο και από τους λογαριασμούς της στα social media, υπάρχουν ενδείξεις οι οποίες βάζουν στο “κάδρο” των ερευνών δύο νέα πρόσωπα.

Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του ΟΡΕΝ τη Δευτέρα, η έρευνα της Ασφάλειας έχει προχωρήσει και φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και οι αστυνομικοί έχουν κάποια στοιχεία στα χέρια τους – τα οποία, προς το παρόν, δεν ανακοινώνονται. Εκεί, όμως, όπου επικεντρώνονται οι έρευνες είναι στην τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε η δράστις για να καλέσει ταξί προκειμένου να την παραλάβει από το σημείο της επίθεσης. Μάλιστα, πέραν της ημέρας που έγινε η επίθεση, η «μαυροντυμένη γυναίκα» κάλεσε με αυτή την τηλεκάρτα άλλες δύο φορές, επειδή έκανε πρόβες για να ξέρει πώς, τελικά, θα επιτεθεί. Βέβαια, όπως επισημάνθηκε στο ρεπορτάζ του Open, η δράστις δεν χρησιμοποίησε μόνο τηλεκάρτα και πως έκανε κάποια λάθη τα οποία η Αστυνομία θα εκμεταλλευθεί, για να φτάσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο όλο αυτό το διάστημα πέντε γυναίκες, για τις οποίες υπήρχαν ενδείξεις, υπόνοιες ή εκτιμήσεις, ότι μπορεί να σχετίζονται με το έγκλημα. Έλαβαν συνολικά 30 καταθέσεις από το φιλικό, επαγγελματικό και συγγενικό περιβάλλον της 33χρονης αλλά και από πρώην συντρόφους της. Επίσης, πραγματοποίησαν τη σκιαγράφηση του προφίλ της δράστιδος ενώ αφιέρωσαν τουλάχιστον 60 ώρες για την παρακολούθηση βίντεο που συλλέχθηκαν από την περιοχή, όπου έλαβε χώρα η φρικτή επίθεση με βιτριόλι.