Το...βραχύ προσδόκιμο ζωής στους εμπλεκόμενους με την υπόθεση Noor 1

Καταιγιστικές εξελίξεις, με παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην υπόθεση του «αμαρτωλού» δεξαμενόπλοιου «Noor 1», που μετέφερε στα αμπάρια του 2,1 τόνους ηρωίνης, δρομολογεί η αποκάλυψη για την ύπαρξη άγνωστου μάρτυρα, που προσπαθεί -μάταια- εδώ και δύο χρόνια να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση!

Η επιστολή του προσώπου που φέρεται να γνωρίζει πολλά προς τις ανώτατες εισαγγελικές Αρχές οδήγησε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα να ζητήσει διερεύνηση της υπόθεσης.

 

google ads
11111

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ανέθεσε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Ασπρογέρακα να εξετάσει εάν υπήρξε προσπάθεια να εμποδιστεί η κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα και των στοιχείων που φέρεται να έχει στη διάθεσή του, καθώς και εάν αυτό συνδέεται με την παραίτηση της ανακρίτριας Καλλιόπης Μάντακα, που είχε αναλάβει την ανάκριση για την υπόθεση, αλλά στη συνέχεια εγκατέλειψε το δικαστικό σώμα και… μετακόμισε σε άλλη ήπειρο! Μάλιστα, στη σχετική παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί, σε περίπτωση που έχουν διαπραχθεί αδικήματα, οι υπαίτιοι να διωχθούν ποινικά.

Όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική «Δίκη στο Open», ο εν λόγω μάρτυρας, που διαμένει σε χώρα εκτός Ε.Ε., έχει επανειλημμένως προσπαθήσει να εισφέρει στοιχεία στις ελληνικές δικαστικές Αρχές, αλλά έως σήμερα όλες οι απόπειρές του έχουν περιέργως πέσει σε τοίχο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεσή του είναι να δώσει στοιχεία για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, η οποία φέρεται να συνδέεται με τη δεύτερη έρευνα για το «Noor 1», που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, μετά την άσκηση κακουργηματικών διώξεων από την πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και των τριών συνεργατών του Νίκου Συντιχάκη, Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και Ηλία Τσακίρη.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε έρθει σε επικοινωνία με την πρώην ανακρίτρια για την υπόθεση «Noor 1» Kαλλιόπη Μάντακα, η οποία επρόκειτο να ταξιδέψει στη χώρα όπου βρίσκεται προκειμένου να του πάρει κατάθεση. Ωστόσο λίγο πριν από το επικείμενο ταξίδι, όπως υποστηρίζει ο μάρτυρας, η ίδια παραιτήθηκε ξαφνικά από το δικαστικό σώμα και μετανάστευσε στην… Αμερική!

Έγιναν όλες οι ενέργειες

Βίντεο – ντοκουμέντο αποκάλυψε πριν από λίγο η έκπομπή Δίκη του Κυριάκου Θωμαΐδη στον ΣΚΑΪ, σύμφωνα με το οποίο τεκμηριώνεται ότι οι προμηθευτές των ελλήνων του NOOR1 είναι τούρκοι και μάλιστα από το βαθύ κράτος. Αυτή η αποκάλυψη δικαιώνει πλήρως τον Πάνο Καμμένο ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε μιλήσει για τουρκική ηρωίνη, γεγονός που καθιστά τους έλληνεςεγκληματίες εξαιρετικά επικίνδυνους όχι μόνο για τη δημόσια αλλά και για την εθνική ασφάλεια. Έχοντας μάλιστα την γνώση πλέον από την υπόθεση της Εργενεκόν, ότι τουρκικό βαθύ κράτος δίνει την ηρωίνη σε δυτικούς συνεργάτες με αντάλλαγμα όχι μόνο χρηματικό αλλά και την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων. Το πως επιτυγχάνεται αυτό, το είχε αποκαλύψει το ευρωκοινοβούλιο στην εξεταστική επιτροπή που είχε κάνει το 1986. Τα υπερκέρδη της ηρωίνης χρησιμοποιούνται και επενδύονται σε Διαύλους οι οποίοι εξασφαλίζουν στις δολοφονικές συμμορίες την επιρροή σε όλο το σύστημα διοίκησης των δυτικών δημοκρατιών. Σε μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και προώθηση πολιτικών κομμάτων και μεμονομένων πολιτικών. Ούτως ώστε να εξασφαλίζουν την ατιμωρησία τους, την συνέχιση της εγκληματικής τους δραστηριότητας και φυσικά την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων. Εφοπλιστή θα πρέπει να απαντήσει προσωπικά ο Μητσοτάκης, για ποιον λόγο προσπάθησε να παρεμποδίζει την έρευνα για την εξάρθρωση της δολοφονικής και προδοτικής συμμορίας, έχοντας το απίστευτο θράσος να ζητήσει ακόμα και εξεταστική για την εμπλοκή του υπουργού εθνικής άμυνας Πάνου Καμμένου στην διαλεύκανση της υπόθεσης!
Πάντως, με παρέμβασή του στην εκπομπή «Δίκη στο Open» ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επόπτης των υποθέσεων σχετικά με τα ναρκωτικά σε όλη την επικράτεια Ισίδωρος Ντογιάκος τόνισε: «Έγιναν όλες οι ενέργειες από την πλευρά των ανακριτών του Πειραιά προς τις αρμόδιες Αρχές στη χώρα που βρίσκεται, οι οποίες όμως δεν επιτρέπουν καμία ενέργεια και δεν μπορούν έτσι να συνδράμουν οι ελληνικές Αρχές».

Όπως ανέφερε ο κ. Ντογιάκος, ο οποίος ενημερώθηκε για την υπόθεση, έχει ήδη ζητηθεί από τον μάρτυρα να μεταβεί στο ελληνικό προξενείο για να δώσει κατάθεση. «Του είπαμε να καταθέσει το προξενείο, να στείλει έγγραφο, θα γίνει δεκτό και θα αξιολογηθεί. Δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει. Δεν μπορεί ένας ανακριτικός υπάλληλος να μεταβεί στο εξωτερικό γιατί δεν επιτρέπουν οι αρχές τις χώρας εκείνης να το πράξει», εξήγησε και τόνισε πως μόλις οι αρχές της χώρας ανάψουν το πράσινο φως θα επιχειρηθεί προσπάθεια για να πάει εκεί ο ανακριτής.

«Η χώρα στην οποία ζει δεν δίνει άδεια για να πάει ο ανακριτής, θα επιχειρηθεί πάλι προσπάθεια, μόλις το επιτρέψουν. Ας στείλει και σε μένα μία επιστολή ένα έγγραφο. Εκτιμώ ότι ο ίδιος δεν θέλει να πάει στο προξενείο, φοβάται ίσως. Αν πάει οι προξενικές αρχές πρέπει να τον δεχθούν. Προσωπική επαφή δεν έχω μαζί του. Αν μου στείλει κάποιο έγγραφο υπηρεσιακά θα ενεργήσω τα νόμιμα και θα το μεταβιβάσω για τις περαιτέρω έρευνες. Ο ίδιος έχει και κάποιους περιοριστικούς όρους και δεν μπορεί να φύγει από την χώρα που βρίσκεται», πρόσθεσε.

Πηγή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

.
.
.
.
.
.

google ads
11111