ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Για γκριζάρισμα του Έβρου μιλάει σήμερα ο πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών

Σήμερα έγινε γνωστή η πληροφορία ότι ετοιμάζεται πολιτική κίνηση στον χώρο της Κεντροδεξίας, η οποία όχι μόνον δεν έχει διαψευστεί, αλλά προκάλεσε πονοκέφαλο στην Νέα Δημοκρατία καθώς θεωρούν έχει δημιουργηθεί πολιτικό κενό στο χώρο το οποίο δεν μπορεί να καλύψει το κυβερνών κόμμα μετά την στροφή προς τα δεξιά που έκανε τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και εντός του κόμματος υπάρχει γκρίνια από στελέχη του “Καραμανλικού στρατοπέδου” τα οποία θεωρούν ότι έχουν παραγκωνιστεί από τους πιο ακραίους που βρέθηκαν στα έδρανα, αλλά και τους προερχόμενους από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ.

Στα αρχικά ονόματα που ακούστηκαν, όπως τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο του ΕΒΕΑ και τον Νίκο Καραχάλιο, γραμματέα στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ επί κεντροδεξιάς ηγεσίας, κι ακόμη 20 πρώην υπουργών και βουλευτών, έρχεται να προστεθεί και το όνομα του Νίκου Νικολόπουλου, προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.

Ο κ.Νικολόπουλος κάλεσε τους πυρήνες και τα στελέχη του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος καθώς και τους υποψήφιους βουλευτές που είχε υποδείξει και συμπεριελήφθησαν στα ψηφοδέλτια των πέντε τελευταίων εθνικών εκλογών και ευρωεκλογών σε πανελλήνια τηλεδιάσκεψη.

Ένα και μοναδικό θέμα που έχουν να συζητήσουν είναι η συμμετοχή των Ελλήνων χριστιανοδημοκρατών στις προσεχείς εκλογές.  Ο έμπειρος και μαχητικός χριστιανοδημοκράτης πολιτικός της Αχαΐας στην εισήγηση του μαθαίνουμε πως θα αναφερθεί στις νέες ολοζώντανες και δυναμικές πολιτικές κινήσεις που έχουν ως ιδεολογική πλατφόρμα την κεντροδεξιά και την αντίθεσή τους στον εθνομηδενισμό, που δεν θα υποχωρεί στο «γκριζάρισμα» του Έβρου, ούτε «για μερικές δεκάδες μέτρα» , όπως έκανε σήμερα η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκης και απέναντι στην βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης.

Ο Νίκος Νικολόπουλος συμμετέχει στην ζυμώσεις που γίνονται αυτές τις ημέρες στον πατριωτικό χώρο της δημοκρατικής και κοινωνικής κεντροδεξιάς. Εξαιρετικό ενδιαφέρον όμως δείχνει ο πρόεδρος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος για τις ζυμώσεις που συντελούνται στα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι στην πανελλήνια τηλεδιάσκεψη θα ζητήσει τη γνώμη ίσως και την ψήφο όλων των συνέδρων προκειμένου να χαράξει τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει ο ίδιος και το κόμμα του.

Τέλος πριν λίγες μέρες και ο Στέλιος Παπαθεμελής από από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη κάλεσε όλους όσους είναι ανέστιοι ή πολιτικά άστεγοι κομματικά να συμπτύξουμε ένα κοινό μέτωπο. Όλα δείχνουν ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ θερμό.

netakias.com