Το Korean beauty ή αλλιώς τα trends ομορφιάς που έρχονται από την Κορέα, είναι παγκοσμίως διάσημα, γιατί έχουν πάει σε άλλο επίπεδο τις συνήθειες που αφορούν την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης, αλλά και το μακιγιάζ. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα αυτά παίζει η λέξη “glass” την οποία έχουν συνδέσει κυρίως με την ενυδατωμένη, λαμπερή, λεία και καθαρή όψη της επιδερμίδας που έχει ως αποτέλεσμα αυτή να μοιάζει με γυαλί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 

read-more

 

 

 

Η τάση του «glass skin» υπάρχει από το 2013 και εκατομμύρια γυναίκες την έχουν ακολουθήσει. Ο γενικός κανόνας προϋποθέτει την εφαρμογή πολλών συνθέσεων, βάζοντας τη μία πάνω από την άλλη, κάνοντας δηλαδή αυτό που είναι στα αγγλικά γνωστό ως layering. Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται με τη σωστή σειρά, δηλαδή από την πιο λεπτόρρευστη στην πιο παχύρρευστη σύνθεση, ενώ θα πρέπει ακόμη οι φόρμουλες να είναι ήπιες και να στοχεύουν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Ωστόσο, το Korean beauty έχει επεκτείνει την έννοια του “glass” και στην περιποίηση των νυχιών και πιο συγκεκριμένα στο nail art. Αυτό το trend κάνει καριέρα ως Glass Nails ή Shattered Glass Nails ή Broken Nails και πήρε τον τίτλο του από το γεγονός ότι τα νύχια μιμούνται αυτό ακριβώς το εφέ του σπασμένου γυαλιού. Δημιουργός του είναι η νοτιοκορέατισσα nail artist, Park Eun-kyung, που είναι γνωστή ως Unistella.  Από τη στιγμή που επινόησε αυτό το μανικιούρ, το nail art υιοθετήθηκε αμέσως από stars της k-pop καθώς και super models της Ασίας και κατέκλυσε το instagram μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Το φετινό λοιπόν καλοκαίρι τα it girls επαναφέρουν αυτό το huge trend και προτείνουν τις καλύτερες εκδοχές του μέσα από τις φωτογραφίες τους.