Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε δεχθεί επίθεση από την εφημερίδα Αυριανή, με την δημοσίευση φωτογραφίας που τον είχε επί κατοχής μαζί με δύο Γερμανούς, χαρακτηρίζοντας στον ως συνεργάτη τον SS. Την τιμή και την υπόληψη του αείμνηστου πρώην πρωθυπουργού, δεν την αποκατέστησε κάποιος από τους εκατοντάδες δημοσιογράφους φίλα προσκείμενους στην παράταξη του. Αντίθετα, κάποια εξ’αυτών προσπάθησαν να αντικρούσουν το δημοσίευμα της Αυριανής, λέγοντας ότι πρόκειται για μοντάζ!

Επιβαρύνοντας έτσι την θέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αφού η φωτογραφία ήταν γνήσια.

Αυτός που αποκατέστησε την αλήθεια και με αυτήν τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης με πρωτογενές προσωπικό ρεπορτάζ στα ίδια τα άδυτα της Στάζι. Όπου εκεί ξετυλίξει το κουβάρι μίας πραγματικής σκευωρίας που είχε στήσει το ΠΑΣΟΚ εις βάρος του τότε αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί η φωτογραφία ήταν όντως γνήσια αλλά οι πράκτορες που την διέρρευσαν γνώριζαν πολύ καλά πως οι εικονιζόμενοι Γερμανοί δεν ήταν ναζί, αντίθετα είχαν αυτομολήσει. Τότε είχε βγει και η φωτογραφία.

Το πρωτοσέλιδο που έμελλε να γεννήσει τον όρο «».

Αυτή η ενέργεια του Βαξεβάνη, έκανε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, την στιγμή μάλιστα που ο Βαξεβάνης ήταν σε ανοιχτό πόλεμο με τον γιο του Κυριάκο, να κάνει μία διθυραμβική αναφορά στο πρόσωπο του, στην Δύση της ζωής του, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς στο βιβλίο του: “Ευτυχώς που υπήρχε ο έντιμος δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης”.

Το οξύμωρο είναι ότι κάποιοι βουλευτές – από ευρύτερο Πειραιά μεριά – που σήμερα βρίσκονται στα έδρανα του κοινοβουλίου με τον γιο Κυριάκο Μητσοτάκη, ως μαθητές τότε ούρλιαζαν στους δρόμους έχοντας την Αυριανή στην κωλότσεπη: “στις 2 του Ιούνη πεθαίνει το γουρούνι ο φίλος των SS”. Και όμως σήμερα, “κοσμούν” τα έδρανα της παράταξης.

Σήμερα λοιπόν, το κορυφαίο στέλεχος του ΣυΡιζΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης, σε εκπομπή καναλιού που ανήκει στον μεγάλο υποστηρικτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, Βαγγέλη Μαρινάκη, αποκάλεσε τον Κώστα Βαξεβάνη “Αυριανιστή”! Ο όρος “αυριανιστής” όμως ήταν δημιούργημα ακριβώς εκείνης της εποχής, ακριβώς για την φωτογραφία που ο ίδιος ο Βαξεβάνης κατέρριψε ως σκευωρία και προπαγάνδα!

Άρα, ο κύριος Σκουρλέτης, αυτογελοιοποιείται και χάνει κάθε ίχνος σοβαρότητας, ασκώντας κριτική με τον συγκεκριμένο όρο απέναντι στον άνθρωπο που κατέρριψε τον “αυριανισμό”.

Εάν είχε ίχνος από φιλότιμο ο κύριος Σκουρλέτης, θα ζητούσε συγνώμη και θα παραιτείτο από τις τάξεις του κόμματος που υποτίθεται ότι υπηρετεί.

Πώς όμως θα μπορούσε να έχει φιλότιμο ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν παραιτήθηκε ακόμα και όταν ο αρμόδιος υπουργός έζησε το απόλυτο Βατερλώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019; Όπου πάρω την κυβέρνηση δεν κατάφερε να πάρει ούτε μία περιφέρεια! Εκλέγοντας δε, ελάχιστους δημάρχους.

Εκεί ακριβώς υπάρχει και ο όρος πολιτική ευθύνη, ο οποίος διακρίνει τον υπεύθυνο πολιτικό κόμμα από τον πολιτικάντη. Διακρίνει αυτόν που μπαίνει στην πολιτική για να προσφέρει με αυτόν που γαντζώνεται παρασιτικά σε έναν κομματικό μηχανισμό, ως δημόσιος υπάλληλος της πολιτικής. Και κάνει δημόσιες σχέσεις ακόμα και με την πλέον ελεεινή μορφή διαπλοκής και διαφθοράς, προκειμένου να επιβιώσει γαντζωμένος.

Οι λόγοι λοιπόν της εκλογικής ήττας του Αλέξη Τσίπρα, ήταν ακριβώς η έλλειψη φιλότιμού, που εννοείται συνοδεύεται από παντελή έλλειψη ικανοτήτων, ανθρώπων όπως ο κύριος Παναγιώτης Σκουρλέτης. Και εδώ ο κύριος Τσίπρας θα πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει πραγματικά κάποτε να ξαναγίνει πρωθυπουργός, η εάν θέλει να παραμείνει η στο διηνεκές στην βολική θέση προϊσταμένου του κυρίου Σκουρλέτη.