Πόθεν έσχες Κατερίνα Μονογυιού: Μπορεί η δημοσίευση των πόθεν έσχες των βουλευτών και των υπουργών να έφερε στην επιφάνεια μεγάλες περιουσίες, πολλές καταθέσεις και υψηλά δάνεια, αλλά φαίνεται ότι μέσα στο κόμμα της ΝΔ υπάρχει και ανέχεια. Σύμφωνα με το πόθεν έσχες, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού δηλώνει ως μοναδικό εισόδημα 0,10 λεπτά του ευρώ από τόκους καταθέσεων για τη χρήση του 2018, ενώ οι συνολικές καταθέσεις της έφταναν τα 472,10 ευρώ.

Παρόλα αυτά, όπως η ίδια έχει δηλώσει διατηρεί από το 2009 το προσωπικό της διαιτολογικό γραφείο στη Μύκονο και παρέχει εξατομικευμένα προγράμματα διατροφικής υποστήριξης για φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις σε παιδιά, εφήβους, αθλητές, εγκύους και θηλάζουσες, αλλά και άτομα με διατροφικές διαταραχές. Επίσης, πριν εκλεγεί στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, υπήρξε πάλι με την Νέα Δημοκρατία υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια Κυκλάδων το 2012 και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», το 2014.

Η Κατερίνα Μονογυιού γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στην Μύκονο. Επιπλέον, είναι πτυχιούχος της σχολής Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Τ.Ε.Ι.) της Κρήτης με μεταπτυχιακό δίπλωμα Msc CIDESCO με ειδικότητα beauty therapist, όπως αναφέρει το βιογραφικό της.

Επίσης, είναι μέλος σε πολλές Επιστημονικές Εταιρείες και Συλλόγους, ενώ αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

Να θυμίσουμε ότι η Κατερίνα Μονογυιού εκλέχτηκε βουλευτής στις εκλογές που έγιναν τον Ιούλιο του 2019, οπότε δεν έχει λάβει βουλευτική αποζημίωση.