Ιεράπετρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο όπου έχουν γίνει οι προετοιμασίας της υποδοχής και του στησίματος του Αιολικού πάρκου της Επισκοπής σύμφωνα με το τοπικό μέσο neakriti. Την απόφαση να μπλοκάρουν την μεταφορά των ανεμογεννητριών, οι οποίες έχει σχεδιαστεί πάρα την αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, να εγκατασταθούν δίπλα σε αρχαιολογικούς χώρους στην περιοχή «Ισθμός» Επισκοπής- Παχιάς Άμμου Ιεράπετρας, πήραν κάτοικοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής συνεπικουρούμενοι από μέλη οικολογικών οργανώσεων της Σητείας, του Αγίου Νικολάου και ολόκληρης της Κρήτης.

Στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε στον κόμβο της Παχιάς Άμμου το πρώτο μπλόκο των διαμαρτυρόμενων, οι οποίοι το μεσημέρι της Κυριακής έκαναν μια ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο όπου έχουν γίνει οι προετοιμασίας της υποδοχής και του στησίματος του Αιολικού πάρκου της Επισκοπής. Στο άκουσμα ότι οι ανεμογεννήτριες, που έχουν φτάσει εδώ και μέρες με πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου, και ότι το πρωί της Δευτέρας, φορτώθηκαν σε οχήματα για να μεταφερθούν στο σημείο της εγκατάστασης τους στην Επισκοπή, οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν, συγκεντρώθηκαν και πάλι και δήλωσαν πως δεν θα επιτρέψουν την εγκατάστασή τους.

Οι κάτοικοι πραγματοποίησαν μπλόκο στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο της Παχιάς Άμμου, προκειμένου να εμποδίσουν την μεταφορά τους. Ωστόσο, μια ώρα αργότερα μετά κινήθηκαν και έκαναν νέο μπλόκο στην Επισκοπή, στην είσοδο του χωματόδρομου που οδηγεί στον χώρο εγκατάστασης ενώ κάποιες πληροφορίες ανέφεραν πως κομμάτια των ανεμογεννητριών πέρασαν νωρίτερα το πρωί, πριν την κινητοποίηση των κατοίκων.