Τις «ψευδείς και υβριστικές δηλώσεις» του Άδωνι Γεωργιάδη εναντίον του Φοίβου Δεληβοριά καταδικάζουν οι δημιουργοί Σωματείου ΑΣΜΑ 450+, κάνοντας λόγο για προσπάθεια εκ μέρους του υπουργού να κομματοποιήσει τα προβλήματα του κλάδου και να παίξει πολιτικά παιχνίδια «με την νόμιμη επιβίωση» των καλλιτεχνών.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, ο Άδωνις Γεωργιάδης «είπε ψευδώς πως ο Φ. Δεληβοριάς δεν εκπροσωπεί κανέναν καλλιτέχνη, ενώ γνωρίζει ότι εκτός από εκλεγμένος πρόεδρος του Σωματείου ΑΣΜΑ 450+ που εκπροσωπεί την πλειοψηφία των Ελλήνων δημιουργών, είναι και εκλεγμένος πρόεδρος του ΟΣΔ ΕΔΕΜ, του φορέα που θα διαδεχτεί την ΕΥΕΔ που εκπροσωπεί την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δημιουργών, από τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Ξαρχάκο έως τους νέους δημιουργούς από όλα τα είδη τραγουδιού. Με λίγα λόγια ο Φ. Δελήβοριάς εκλέγεται από τους συναδέλφους του ξανά και ξανά προφανώς γιατί τον εμπιστευόμαστε και τον επιλέγουμε για να μας εκπροσωπεί. Και θα συνεχίσουμε να εκλέγουμε όποιους εκπροσώπους θέλουμε, εφόσον απ’ όσο γνωρίζουμε ευτυχώς υπάρχουν ακόμα συλλογικές εκπροσωπήσεις».

Το σωματείο ΑΣΜΑ 450+, καταδικάζει επίσης «την απόλυτα απαξιωτική στάση της υπ. πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του κυβερνητικού εκπροσώπου κου Πέτσα», απέναντι στον Σταύρο Ξαρχάκο, αλλά και συνολικά τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους καλλιτέχνες της χώρας, που τους θυμάται μόνο όταν έχει να καρπωθεί επικοινωνιακά».

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Η επίθεση Γεωργιάδη στον Φοίβο Δεληβοριά:

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΑΣΜΑ 450+: 

ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΟΙΒΟ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ – ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ

Μετά την απόλυτα απαξιωτική στάση της υπ. πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του κυβερνητικού εκπροσώπου κου Πέτσα, απέναντι στον μεγάλο μας συνθέτη, Σταύρο Ξαρχάκο, ακούσαμε τις ψευδείς και υβριστικές δηλώσεις του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη για τον συνάδελφο μας και πρόεδρο του ΔΣ του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης των Δημιουργών ΕΔΕΜ, Φοίβο Δεληβοριά.

Ο κος Γεωργιάδης, κομματικοποιώντας το πρόβλημα μας, είπε ψευδώς πως ο Φ. Δεληβοριάς δεν εκπροσωπεί κανέναν καλλιτέχνη, ενώ γνωρίζει ότι εκτός από εκλεγμένος πρόεδρος του Σωματείου ΑΣΜΑ 450+ που εκπροσωπεί την πλειοψηφία των Ελλήνων δημιουργών, είναι και εκλεγμένος πρόεδρος του ΟΣΔ ΕΔΕΜ,του φορέα που θα διαδεχτεί την ΕΥΕΔ που εκπροσωπεί την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δημιουργών, από τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Ξαρχάκο έως τους νέους δημιουργούς από όλα τα είδη τραγουδιού.

Με λιγα λόγια ο Φ. Δελήβοριάς εκλέγεται από τους συναδέλφους του ξανά και ξανά προφανώς γιατί τον εμπιστευόμαστε και τον επιλέγουμε για να μας εκπροσωπεί. Και θα συνεχίσουμε να εκλέγουμε όποιους εκπροσώπους θέλουμε, εφόσον απ’όσο γνωρίζουμε ευτυχώς υπάρχουν ακόμα συλλογικές εκπροσωπήσεις.

ADONIS-GEORGIADI

Τόσο οι προσβολές απέναντι στον Στ. Ξαρχάκο, όσο και απέναντι στον Φ. Δεληβοριά, έρχονται να επιβεβαιώσουν την πλήρη απαξίωση της κυβέρνησης στους καλλιτέχνες της χώρας, που τους θυμάται μόνο όταν έχει να καρπωθεί επικοινωνιακά.

Ο χώρος μας δεν είναι κομματικοποιημένος, ο δε Δεληβοριάς δεν στηρίζεται από κανένα κόμμα. Έχει δει όλους τους αρχηγούς κομμάτων, το ίδιο και τον σημερινό Πρωθυπουργό από το 2013 για το λιμνάζον θέμα των δικαιωμάτων.

Ο κος Υπουργός ξέρει πολύ καλά από πρώτο χέρι τις ως τώρα παλινωδίες της κυβέρνησης στο θέμα αδειοδότησης και ενίσχυσης της ΕΔΕΜ. Ξέρει πάρα πολύ καλά και για την προσπάθεια η ΕΔΕΜ να ξαναγίνει ΑΕΠΙ με τη βοήθεια ιδιωτών. Μπορεί να ενημερώσει την κοινή γνώμη αρμοδίως για το θέμα και μπορούμε να τον βοηθήσουμε σ’ αυτό. Όλα αυτά εξηγούν την οργή -καθόλου τυφλή- του συνόλου των δημιουργών.

Το θέμα τώρα είναι άλλο-και είναι τραγικό. Είναι γνωστή η ολόψυχη στήριξη του ελληνικού τραγουδιού σε όλους τους πληττόμενους συμπολίτες και στα υγειονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Στηρίζουμε επίσης τις επιχειρήσεις που ζουν χρησιμοποιώνας τη μουσική μας και επλήγησαν ανεπανόρθωτα.

Επειδή λοιπόν πολλοί στιχουργοί και συνθέτες είναι ηλικιωμένοι, άλλοι χρειαζονται περίθαλψη, οι περισσότεροι δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρειώδη, ζητάμε απλώς ο, τι συνέβη διεθνώς: μικρή ενίσχυση εν μέσω πανδημίας των οργανισμών μας, για να μην κλείσουν, για να μην βρεθούν τόσοι άνθρωποι στο δρόμο.

Όχι λοιπόν πολιτικά παιχνίδια με την νόμιμη επιβίωσή μας.Ασπαστήκαμε πρώτοι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και θα τα σεβαστούμε ως το τέλος. Δεν θα ανταποδώσουμε τις προσβολές, θα απαντήσουμε με κινητοποιήσεις, απαγορεύσεις, δικαστικά μέσα και πανευρωπαϊκή ευαισθητοποίηση. Είναι αδιανόητο τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Πολιτισμού να είναι απέναντί μας σε ζητήματα επιβίωσης.

Εμείς στην Τέχνη μας έχουμε έναν αλάθητο κριτή: τον Χρόνο. Θα δείξει ο χρόνος λοιπόν ποιος και πόσο σέβεται και το σήμερα αυτού του τόπου και το αύριο.

Όποια απαγόρευση και να αποφασίσουμε, θα βρούμε τον τρόπο να είμαστε κοντά στον κόσμο που πλήττεται».