Δεν υπάρχει καν πολιτική τσίπα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που κάνει σόου πάνω στα θύματα αύριο,  στις 20 Μαρτίου 2020 έκανε επίδοση κατά της αποζημίωσης των συγγενών των θυμάτων!

Όπως είχαμε γράψει νωρίτερα, την ώρα που μπροστά στις κάμερες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έστηνε πλακέτα και κατέθετε στεφάνι για τα θύματα της Μαρφιν η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέφευγε στο ΣτΕ για να μην αποζημιωθούν οι συγγενείς των θυμάτων. Το ΣτΕ μάλιστα θα συνεδρίαζε την 1η Ιουνίου.

Μετά την κατακραυγή στα social media, η Κυριάκος Μητσοτάκης εξαναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί από τη νομική διεκδίκηση, που η ίδια είχε κινήσει, και όπως μεταδίδεται κάθε φορά αυτό θα συμβεί με… «εντολή Μητσοτάκη».

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι με «εντολή του πρωθυπουργού, το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-KYRIAKOS-MITSOTAKIS

Αλλά δεν ακούσετε στα ΜΜΕ ότι με «εντολή του πρωθυπουργού» προσέφυγαν στο ΣτΕ.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό βέβαια που δεν αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές είναι πως ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ που είχε προσφύγει – και μάλιστα ως μη όφειλε – για να εμποδίσει την καταβολή αποζημιώσεων που είχαν επιδικαστεί.

Δεν πειράζει, όσο υπάρχουν τα ανεξάρτητα blog η αλήθεια δεν θα κρύβεται

netakias