#ΨΥΧΙΚΗ_ΥΓΕΙΑ #ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Χαρούμενες σκέψεις, είναι η λύση, κύριοι! Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με την επιστήμη;

Κύριοι, τώρα έχετε δικαιολογία!

Λέμε να γίνετε προσβλητικοί. Είναι προκλητικό και ανατριχιαστικό. Αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα, μπορεί να υπάρχει κάποια φυσική εξήγηση πίσω από αυτή την περίεργη κατάσταση.

Η εμπειρία ευχάριστων συναισθημάτων μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να λάβουν καλύτερες αποφάσεις σχετικά με την υγεία τους, λέει μια πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύτηκε στο  Archives of Internal Medicine.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΕΣΤ

Η έρευνα παρακολούθησε 756 άτομα που είχαν είτε στεφανιαία νόσο, υψηλή αρτηριακή πίεση ή άσθμα. Στη μελέτη, όλοι έγραψαν προσωπικούς στόχους για την υγεία – αλλά μόνο τα μισά από τα “πειραματόζωα” ενθαρρύνθηκαν από τους ψυχολόγους να κάνουν θετικές σκέψεις όταν σηκώνονταν το πρωί και να κάνουν τακτικές αυτοεπιβεβαιώσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας τους.

Μετά από ένα χρόνο, η θετική σκέψη και οι ευχάριστες σκέψεις – προκαλούμενες, ίσως, κοιτάζοντας ένα ζευγάρι μαστών – είχαν ισχυρή επίδραση στις επιλογές υγείας.

Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με στεφανιαία νόσο αύξησαν τη σωματική τους δραστηριότητα έναντι 37% στην ομάδα ελέγχου, στους οποίους δεν ζητήθηκε να γράψουν θετικές σκέψεις το πρωί. Το ίδιο συνέβη και με άντρες με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Προφανώς, το ίδιο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να εμφανιστεί όταν κοιτάζουμε χαριτωμένα ζώα. Θα σας αφήσουμε να αποφασίσετε τι να κάνετε.

Menς Health