Η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι η πρώτη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας η οποία πήρε ανοικτά θέση από το βήμα της Βουλής υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Πρόοδος σημαίνει να ανοίγεις στην κοινωνία τον δρόμο στο μέλλον με σεβασμό. Κρίνεται απολύτως απαράδεκτη κάθε έννοια διαχωρισμού και διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού», είπε η κ. Κεφαλογιάννη και αναφέρθηκε στους κανόνες που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τους οποίους προβλέπεται η εξάλειψη κάθε διάκρισης στην προσωπικότητα του ατόμου.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει κανόνες που προβλέπουν την εξάλειψη κάθε διακρίσεων για την προσωπικότητα του ατόμου. Αυτό είναι ύψιστο και θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και το δικαίωμα αυτό δεν μπορεί να ασκείται κατά περίπτωση. Κρίνεται απολύτως απαράδεκτη κάθε έννοια διαχωρισμού και διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, γιατί έτσι παραβιάζονται βασικά άρθρα της σύμβασης δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Η επιστημονική κοινότητα υποστηρίζει ότι ο ιδρυματισμός των παιδιών ενέχει κίνδυνο εμφάνισης ποικίλων προβλημάτων στην ψυχοσωματική τους ανάπτυξη. Η παρέμβαση των επιστημόνων για το θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια είναι γόνιμη. Η κοινωνική πρόοδος και η προάσπιση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία δεν είναι προνόμιο της αριστεράς. Είναι δικαίωμα και υποχρέωση για όλους και όλες εμάς που πιστεύουμε σε ανοιχτές, δημοκρατικές, φιλελεύθερες κοινωνίες. Σε κοινωνίες αλληλεγγύης, προστασίας και πρόνοιας».

Χαρακτηριστικό της θετικής απήχησης που είχε και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η ομιλία της κ. Κεφαλογιάννη είναι το γεγονός ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, που την διαδέχτηκε στο βήμα, την χαρακτήρισε «φωτεινό φάρο και πυρσό κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας εντός ΝΔ».

Advertisements