Η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα με τα πόδια στο λιμάνι και την κεντρική αγορά της Μύρινας της Λήμνου έκρυβε πολλές χιουμοριστικές ατάκες, ενώ ο πρωθυπουργός φαινόταν σε καλή διάθεση.

 

Τι έγινε στη Λήμνο

«Τώρα την περάσαμε τη φουρτούνα», είπε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας με ψαράδες που έθεσαν το πρόβλημα του πετρελαίου, με έναν εξ αυτών να του… επισημαίνει ότι και τα πρίμα είναι δύσκολο να τα κουμαντάρεις.

«Μην κωλώσεις» του είπε κάτοικος έξω απ” το δημαρχείο. Στο κεντρικό καφενείο του λιμανιού, «τη “Βουλή” της Λήμνου», όπως το χαρακτήρισε, ο πρωθυπουργός χαιρετήθηκε με τους γηραιότερους Λημνιούς που απολάμβαναν τον πρωινό καφέ τους. «Τι κάνετε;», τους είπε. «Μεγαλώνουμε», απάντησαν, με τον κ. Τσίπρα να ανταπαντά: «Εδώ μεγαλώνουμε εμείς…».

Εκτός από τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και τα αστεία, ο πρωθυπουργός άκουσε από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις αγωνίες των κατοίκων, τονίζοντας πως «γι’ αυτό είμαστε εδώ».

«Μια παροιμία λέει “δεν κυκλοφορά ούτε αρσενικιά γάτα”» του είπε ο επαγγελματίας.

«Δηλαδή, μόνο γυναίκες κυκλοφορούν;» ρώτησε ο πρωθυπουργός χαμογελαστός.

Στη Λέσβο

Λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Λέσβο.

Στο μεταξύ απόπειρα εισβολής στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, από μειοψηφία ακροδεξιών στοιχείων, καταγγέλλει η Κουμουνδούρου.

Απαντώντας στην επίθεση της Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για προσφορά κάλυψης σε αυτήν ακριβώς τη μειοψηφία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η αξιωματική αντιπολίτευση και ο πρόεδρος της κ. Μητσοτάκης έσπευσαν να προσφέρουν κάλυψη σε μια μειοψηφία ακροδεξιών που επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ στη Λέσβο και προσπάθησαν να εισβάλουν στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι θλιβεροί και επικίνδυνοι», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Δείτε τις εικόνες από τη Λέσβο και το lesvospost.com:

 

Δείτε τις εικόνες από τη Λήμνο και το limnosfm100.gr:

yo4rza8sj82by41g8whlmfmqdg541wi2p90oldtm