«Θλιβερές και άκρως επικίνδυνες» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Τασούλα και καλεί τον αρχηγό τής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, να τις αποδοκιμάσει, καθώς «αποτελούν βαρύτατη προσβολή προς τον ελληνικό λαό και το πολίτευμα της χώρας».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «η σημερινή συνέντευξη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, είναι ενδεικτική τού τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το δημοκρατικό πολίτευμα και τους βασικούς πυλώνες του, δηλαδή την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και τον θεσμό των εκλογών».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ο κ. Τασούλας έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον ελληνικό λαό για το αποτέλεσμα των εκλογών και να υπονοήσει ευθέως ότι η βούλησή του είναι σεβαστή μόνο όταν επιλέγει το κόμμα του, αφού είπε πως “…έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα, έχουμε μπλέξει βέβαια με δημοκρατικό τρόπο, γιατί εξελέγησαν με τη δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού, αλλά ο δημοκρατικός τρόπος εκλογής, δυστυχώς, δεν εξασφαλίζει και τον αποτελεσματικό τρόπο διακυβέρνησης και εδώ είναι το πρόβλημά μας”!».

«Οι παραπάνω διατυπώσεις δεν είναι απλώς θλιβερές αλλά άκρως επικίνδυνες, ιδίως αν συνεκτιμηθεί ότι ο κ. Τασούλας είναι βουλευτής και έχει διατελέσει και υπουργός. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τις δηλώσεις αυτές, οι οποίες αποτελούν βαρύτατη προσβολή προς τον ελληνικό λαό και το πολίτευμα της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε ο Κ. Τασούλας

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας.

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τις γαλλικές φρεγάτες, είπε μεταξύ άλλων: «Είναι ασύλληπτο για θέματα εθνικής άμυνας να δημιουργούν τέτοιες προσδοκίες και εν συνεχεία μόνοι τους να τις γκρεμίζουν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο».

«Είναι πολύ δύσκολο και πολύ άχαρο να μιλάς για τέτοια επιπολαιότητα στον χώρο του υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Θα έλεγα είναι και στενάχωρο…» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα, έχουμε μπλέξει βέβαια με δημοκρατικό τρόπο, γιατί εξελέγησαν με τη δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού, αλλά ο δημοκρατικός τρόπος εκλογής, δυστυχώς, δεν εξασφαλίζει και τον αποτελεσματικό τρόπο διακυβέρνησης και εδώ είναι το πρόβλημά μας. Έχουμε μπλέξει πάρα πολύ άσχημα», πρόσθεσε ο κ. Τασούλας.

«Να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι είναι στο χέρι του να έχει υπουργό έναν Καμμένο ή έναν του επιπέδου Αβέρωφ. Αυτό θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Είναι στο χέρι του τι επίπεδο ηγεσίας θέλει. Ο λαός είναι κυρίαρχος , δεν υπάρχει παρηγοριά ή αιτιολογία του και πού να βρεις σήμερα σημαντικούς. Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που αν θέλει ο λαός και τους στηρίζει και τους αναδεικνύει. Είναι στο χέρι του λαού αν θα έχουμε Τσίπρα-Καμμένο-Κουβέλη ή κάτι καλύτερο. Είχαμε κάτι καλύτερο, προφανώς η χώρα στην πορεία χρεοκόπησε , αλλά δεν είναι αφορμή ο θυμός της χρεοκοπίας να εκδικούμαστε τη χώρα, ψηφίζοντας τον Τσίπρα και τον Καμμένο διαρκώς» κατέληξε .