Την πρόθεση της ΝΔ να επιδιώξει στην επόμενη Βουλή συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής ακόμη κι αν έχει εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις εκλογές, εκφράζει η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών, η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Πολιτισμού σημειώνει ότι «τόσο η κυβερνητική συνεργασία της περιόδου 2012-2015 αλλά και οι, σε αρκετές περιπτώσεις, παρεμφερείς θέσεις έναντι των επιλογών της κυβέρνησης Τσίπρα δείχνουν ότι τα δύο κόμματα δεν αρνήθηκαν να συνεννοηθούν όταν η εθνική ανάγκη το επέβαλλε».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, απαντά ότι «είναι υποχρέωσή μου, απέναντι στους Αθηναίους που με ψήφισαν, να δουλεύω και να σκέφτομαι για την πόλη μου».

Προσθέτει, ωστόσο, ότι «η συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι για μένα αυτή τη στιγμή εκτός χρόνου».
Σχετικά με το εάν ιστορικά στελέχη της ΝΔ πρέπει να τεθούν σε αποστρατεία, όπως ζητούν κορυφαία στελέχη της παράταξης, η κ. Κεφαλογιάννη τονίζει ότι οι 300 της Βουλής δεν προέκυψαν από κάποια διαδικασία ορισμού αλλά αντλούν τη δύναμη και τη νομιμοποίησή τους από τους ίδιους τους ψηφοφόρους.

«Η νομιμοποίηση ισχύει, κατεξοχήν, για τους πρώην προέδρους και πρωθυπουργούς, στους οποίους οι πολίτες εμπιστεύθηκαν όχι μόνον την ηγεσία του κόμματος αλλά και τις τύχες της Ελλάδας σε κρίσιμες περιόδους» τονίζει η βουλευτής της ΝΔ.