Από σήμερα Δευτέρα, 16 Απριλίου, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων και για όσους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ, το επιθυμούν ώστε να ενταχθούν στις 120 δόσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού και για χρέη έως 50.000 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι η ρύθμιση ανοίγει για τους μηχανικούς, τους γιατρούς, τους δικηγόρους και τους συμβολαιογράφους, οι οποίοι κατά το παρελθόν δημιούργησαν οφειλές προς τα Ταμεία και τώρα επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να αποφύγουν τα χειρότερα δηλαδή κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Έως τον Μάιο κάτι ανάλογο θα πραγματοποιηθεί και για τους αγρότες, ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ.

Η διαδικασία είναι ήδη διαθέσιμη για τους ελεύθερους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ, με τα στοιχεία να μην είναι πολύ ενθαρρυντικά για την πορεία της ρύθμισης με έως 120 δόσεις, αλλά οι αυτοαπασχολούμενοι του πρ. ΕΤΑΑ όπως και οι αγρότες του πρ. ΟΓΑ είχαν ανεξόφλητες οφειλές εισφορών από το 2016, οι οποίες δεν είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες εξαιτίας των συνεχιζόμενων παρατάσεων.

Οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση ρύθμισης στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση τους μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματίας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) (http://www.keyd.gov.gr/np_ocw_aithsh-link/).

Advertisements