Του Γιάννη Μοίρα
moiras
  ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΒΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ

Καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια από κράτος, κυβέρνηση, Περιφέρεια Αττικής, για την αναβάθμιση και την ασφαλή φύλαξη στο Πεδίον Άρεως, ώστε μετά από χρόνια να μπορεί κάθε πολίτης και κάτοικος να χαίρονται αυτό το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου. Και ξαφνικά, τα κανάλια ανακαλύπτουν μία δήθεν απόπειρα βιασμού η οποία τάχα έγινε στο Πεδίον Άρεως. Απόπειρα, η οποία αποκαλύπτεται ότι ουδέποτε συνέβη κατόπιν ομολογίας της ίδιας της δήθεν καταγγέλλουσας. Και φυσικά, ο τόπος του δήθεν περιστατικού δεν ήταν ποτέ το Πεδίο Άρεως αφού ακόμη και τα πλάνα των καναλιών έδειχναν ένα λοφώδες αλσύλλιο σε ένα σημείο της Αθήνας προς Γκύζη, με ανηφορικούς και κατηφορικούς δρόμους.
Αυτή τη στιγμή βλέπω στον ΣΚΑΪ πλάνα με τοξικομανείς (δεν ξέρω αν είναι παλιά πλάνα αρχείου) από τους κάθετους δρόμους σε Λιοσίων και Αχαρνών δυτικά της Πλατείας Ομόνοιας, με τον σταθμό να ισχυρίζεται ότι πρόκειται για μία “έκρηξη” στο φαινόμενο στο Πεδίο Άρεως. Εδώ, η πολιτική στόχευση είναι διπλή. Αφενός χτυπούν την προσπάθεια που για πρώτη φορά γίνεται στα σοβαρά, σε σχέση με το Πεδίο Άρεως. Αφετέρου, χρησιμοποιείται το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών, ενώ εδώ και δύο χρόνια η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και τα αρμόδια προϊστάμενα Υπουργεία έχουν καταφέρει έναν τεράστιο αριθμό επιτυχιών ως προς την εξάρθρωση οργανωμένων κυκλωμάτων εισαγωγής και διακίνησης ηρωίνης, κοκαΐνης, χασίς. Τόσες επιτυχίες επί δύο χρόνια, όσες δεν έχουν γίνει τα τελευταία είκοσι! Έχω κατ’ επανάληψη δημοσιεύσει στο f/b σχετικούς καταλόγους αυτών των επιτυχιών. Οι δε προσκεκλημένοι σχολιαστές αυτού του θέματος, είναι Άδωνις Γεωργιάδης από ΝΔ, Χρυσοχοϊδης από ΠΑΣΟΚ, οι Δημητρακόπουλος-Καπερνάρος ως ποινικολόγοι, δίχως να υπάρχει εκπρόσωπος από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛΛ, υπουργεία, αρχές, υπηρεσίες, Περιφέρεια Αττικής κλπ.
Το παιχνίδι που παίζεται, είναι προφανές. Εκείνο το οποίο δεν είναι προφανές; Ότι δεν υπάρχει η αναγκαία πολιτική αντίδραση σε όλα αυτά. Αναμένουμε λοιπόν…

Φωτογραφία του Γιάννης Μοίρας.