Για «διάλυση της μεσαίας τάξης» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που «κατάφερε να τη φτωχοποιήσει» μέσω της υπέρμετρης φορολογίας, «ειδικά τους ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς», έκανε λόγο μέσω τηλεοπτικών του δηλώσεων ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε μέσω του καναλιού «Ε» πως στον σημερινό Τύπο βρίθουν τα παραδείγματα για εισοδήματα ελεύθερων επαγγελματιών 10-20.000 ευρώ που φορολογούνται με περισσότερο από 70% και τους μένουν, για να ζήσουν, 4-5.000 ευρώ τον χρόνο.

Μάλιστα, επισήμανε ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, «έχει παραδεχτεί ότι η κυβέρνηση εκ πεποιθήσεως και ηθελημένα υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να τα βγάλει πέρα με τους αριθμούς και τα μνημόνια που έχει υπογράψει και εφαρμόζει».

Ο τομεάρχης της ΝΔ σημείωσε ότι είναι «άδικο και ανήθικο πολιτικά» αυτό που έχει γίνει με τον ΕΦΚΑ, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «τα ίδια έκαναν και με τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο έλεγαν προεκλογικά ότι θα καταργήσουν» ενώ, όπως ανέφερε, «η κυβέρνηση έρχεται σήμερα στις γειτονιές της Αθήνας, στα Πετράλωνα, στον Κεραμεικό, στα Σεπόλια, στο Θησείο, στο Μοναστηράκι και φτάνει τις αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ έως και 63%».

Επιπλέον, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως πηγαίνει τις αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ στο 2019 «μαζί με τις μειώσεις των συντάξεων, για να μην τους κοστίσουν προεκλογικά, πιστεύοντας ότι ο κόσμος τρώει “κουτόχορτο”».

Στη συνέχεια είπε: «Οι κινήσεις αυτές, όμως, θα τους στοιχειώνουν πολιτικά για πολλές δεκαετίες, γιατί βάλλουν ευθέως κατά της παραγωγικής μηχανής της χώρας. Εξοντώνουν τη μεσαία τάξη, τους ανθρώπους του μεροκάματου, αυτούς που προσπαθούν και παλεύουν εντίμως να τα βγάλουν πέρα. Η πραγματικότητα είναι ότι ο νόμος Κατρούγκαλου έχει στερήσει το οξυγόνο από κοινωνικές ομάδες και επαγγελματικούς φορείς. Απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες δε μπορούν να αναπνεύσουν. Είναι ένας νόμος που έχει υπάρξει καταστροφικός για τον κοινωνικό ιστό.

Και κατέληξε, τονίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται για ένα φιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο που θα φέρει επενδύσεις και νέες, καλές δουλειές, για τους Έλληνες. Κάτι που μπορεί να αυξήσει τις εισφορές και να αποδειχθεί σωτήριο για το ασφαλιστικό μας σύστημα. Όσο εφαρμόζονται φορομπηχτικές πολιτικές και επικρατεί η κρατικίστικη αντίληψη των διορισμών ημετέρων στο Δημόσιο, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται».