Επίθεση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Βασίλης Κικίλιας για το επεισόδιο με το τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω.

«Από το πρωί όλα τα ΜΜΕ προβάλουν ένα επεισόδιο στη νήσο Ρω, που, κατά πληροφορίες τους, έλαβε χώρα λίγο μετά τις 11 το βράδυ. Είναι αδιανόητο να έχουν περάσει 12 ώρες και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να μην έχει ακόμη ενημερώσει τους πολίτες για το τι ακριβώς συνέβη», έγραψε στο Twitter.

Από το πρωί όλα τα ΜΜΕ προβάλουν ένα επεισόδιο στη νήσο Ρω, που, κατά πληροφορίες τους, έλαβε χώρα λίγο μετά τις 11 το βράδυ. Είναι αδιανόητο να έχουν περάσει 12 ώρες και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να μην έχει ακόμη ενημερώσει τους πολίτες για το τι ακριβώς συνέβη.

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) 10 Απριλίου 2018

Υπενθυμίζουμε ότι χθες το βράδυ τουρκικό ελικόπτερο αγνώστου τύπου εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια τη νησίδας Ρω. Επειδή το ελικόπτερο πετούσε για αρκετή ώρα στην περιοχή, η φρουρά της νησίδας, όταν διαπίστωσε ότι προσέγγισε σε αυτήν, μετά από σχετική συνεννόηση με το κέντρο επιχειρήσεων, προχώρησε στην ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα. Το ελικόπτερο απομακρύνθηκε άμεσα. Αποχωρώντας, το ελικόπτερο έγινε ορατό και από το Καστελόριζο.