Η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη απέστειλε έγγραφο σε όλες τις τράπεζες αλλά και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να διερευνηθούν όλα τα στοιχεία που συνδέονται με τις καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες καθώς και τα άυλα περιουσιακά στοιχεία, μετοχές κλπ των δύο πρώην πρωθυπουργών και των οκτώ πρώην υπουργών, την περίοδο 2006-2015, τα ονόματα των οποίων «αναφέρονται» στην υπόθεση της Novartis.

Η εισαγγελέας ζήτησε να ενημερωθεί για την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών αλλά και γενικότερα για τα περιουσιακά στοιχεία των 10 πολιτικών προσώπων για τα οποία η δικογραφία στάλθηκε στη Βουλή αλλά και των συζύγων και των ενήλικων παιδιών τους.

Συνολικά 38 πρόσωπα θα ελεγχθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική παραγγελία αφορά τους:

-Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Στην κίνηση αυτή προχώρησε η κυρία Τουλουπάκη στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί παράλληλα με τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που ενδεχομένως διαπράχθηκε και από πολιτικά πρόσωπα. Μέσα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς οι εισαγγελείς διαφθοράς θα αναζητήσουν πιθανά ίχνη «βρώμικου χρήματος» μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος ενώ μέσα από τη «χαρτογράφηση» της περιουσιακής κατάστασης τους θα αναζητηθεί η πιθανή τελική κατάληξή τους.

Οι εισαγγελείς διαφθοράς άλλωστε έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να κάνουν «φύλλο και φτερό τους τραπεζικούς λογαριασμούς των μη πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται, ανάμεσά τους και πολλοί γιατροί. Επίσης ελέγχονται και πρόσωπα που βρέθηκαν στον στενό κύκλο των συνεργατών των πολιτικών προσώπων.

Η εισαγγελική έρευνα θα κληθεί να εξακριβώσει ενδεχόμενες «συμπτώσεις» σε πρόσωπα και εταιρείες που εκτιμάται ότι είτε ως «οχήματα» είτε ως «μεταβατικοί σταθμοί» χρησίμευσαν για τη διακίνηση των χρημάτων που είχαν δοθεί ως μίζες από τη Novartis προκειμένου να κυριαρχεί στη φαρμακευτική αγορά της χώρας μας.

Πηγή http://www.zougla.gr