Η συνέντευξη Καμμένου στον ΑΝΤ1

Ο κ. Καμμένος στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 είπε ότι είχε συμφωνήσει με τον κ. Τσίπρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης με βάση δύο πυλώνες: ο πρώτος αφορά στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την εποπτεία, και ο δεύτερος «να προχωρήσουμε στην κάθαρση, να οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη» όλους αυτούς που λάμβαναν ασυλία μετά τη Μεταπολίτευση.

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση Μαρινάκη, καταγγέλλοντας ότι οδηγήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση σε εξεταστική επιτροπή «για πρώτη φορά στη ζωή μου, επειδή διαβίβασα στη Βουλή το αίτημα ενός κρατουμένου».

Το αίτημα αυτό, είπε ο υπουργός, οδήγησε χθες τη Δικαιοσύνη, έπειτα από άνοιγμα λογαριασμών στα Αραβικά Εμιράτα κι αλλού, στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη για ναρκωτικά, ξέπλυμα χρήματος κι άλλα κακουργήματα που του αποδίδονται.

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι ο κ. Μαρινάκης καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες για τη δίωξή του, ο κ. Καμμένος απάντησε με ερώτηση: «Ο κ. Μαρινάκης έλεγε μέχρι χθες ότι είχε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, τώρα την έχασε;».

Ο υπουργός εξαπέλυσε βέλη κατά της ΝΔ, του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη, λέγοντας ότι «το παλιό κόμμα μου μετατράπηκε σε πολιτικό βραχίονα μιας εγκληματικής οργάνωσης… Από τη στιγμή που η κουμπαριά της κας Μπακογιάννη αποφάσισε να μπλοκάρει» την εξέλιξη της υπόθεσης Μαρινάκη, ζητώντας τη διενέργεια εξεταστικής.

«Η κα Μπακογιάννη μετέτρεψε τη ΝΔ σε πολιτικό βραχίονα της εγκληματικής οργάνωσης» είπε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για προσωπική επίθεση που δέχθηκε από τον εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού: «Ο κ. Μαρινάκης έβαλε καθημερινώς να με χτυπούν μέσω των media των οποίων είναι ιδιοκτήτης, αγόρασε δημοσιογράφους, εκβίασε δημοσιογράφους, αγόρασε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς…».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην υπόθεση του δημοσιογράφου Πάρι Κουρτζίδη που δέχθηκε επίθεση από μπράβους του Μαρινάκη, οι οποίοι τον απείλησαν με όπλο που έφερε σιγαστήρα, ζητώντας του να αποσύρει τα δημοσιεύματα από την ιστοσελίδα piperata.gr για την εξέλιξη των ερευνών στην υπόθεση του Noor1.