Επίθεση στα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis, εξαπολύει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος, κατηγορώντας τα «για συμμετοχή στην πλεκτάνη σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων τους και δολοφονίας χαρακτήρων».

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής Θοδωρή Δρίτσα, ο κ. Λοβέρδος δηλώνει ότι σε περίπτωση που επιμείνουν στην απόφαση τους «να κουκουλωθεί η υπόθεση», δεν πρόκειται να προσέλθει για να καταθέσει στην επόμενη συνεδρίαση της που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 29 Μαρτίου, για να μην νομιμοποιήσει το φιάσκο.

«Μετά την άρνησή σας να καλέσετε τους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες, τις καταθέσεις των οποίων η κυβέρνηση κεντρικά και στο ανώτατο επίπεδό της επικαλέστηκε και επικαλείται για δήθεν στοιχειοθέτηση άθλιων συκοφαντιών, αναδείχθηκε στο πανελλήνιο η ξεκάθαρη βούληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και αμέσως μετά να κουκουλώσει την υπόθεση», τονίζει στην επιστολή του ο κ. Λοβέρδος.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κι εγώ ταχθήκαμε υπέρ μιας Επιτροπής που θα λειτουργούσε δημόσια, χωρίς παραγραφές, με εξέταση όλων των μαρτύρων, κουκουλοφόρων και μη, αλλά και με την εξέταση όλων των υπόλοιπων στοιχείων. Σε μια τέτοια Επιτροπή προφανώς και θα ήμουν παρών, προκειμένου αφενός να παράσχω κάθε αναγκαία διευκρίνιση κι αφετέρου να καταρρίψω τις αθλιότητες των κουκουλοφόρων και των καθοδηγητών τους. Όμως αυτή την Επιτροπή δεν την θέλετε. Την απορρίψατε. Και αποδεχτήκατε τη λογική “κουκούλα στους ψευδομάρτυρες κουκούλα και στην έρευνα”» αναφέρει.

«Είναι αυτονόητο, πως αν αλλάξετε την απόφασή σας και δεχτείτε να ανταποκριθεί η Επιτροπή στο συνταγματικό της ρόλο, θα προσέλθω προκειμένου να πέσει άπλετο φως σε αυτή τη σκοτεινή πλεκτάνη. Ως υπουργός που αποφάσισε και εφήρμοσε τα πιο σκληρά μέτρα κατά της διαφθοράς και της δαπάνης στο χώρο της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης ασφαλώς και έχω πολλά να συνεισφέρω στη συγκεκριμένη έρευνα», καταλήγει ο κ. Λοβέρδος.