ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ο Πάνος Καμμένος Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος! (video)

F9323F00-7D67-4328-AAFA-A3FA64D26354.jpeg

Οριστικό τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης και διασάλευσης των σχέσεών του με τον Αλέξη Τσίπρα, έβαλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, με δηλώσεις του έξω από το δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, μετά την αθώωσή του για την υπόθεση Πάχτα, το μεσημέρι της Δευτέρας.

 

Χαρακτηρίζοντας «ψευδές» το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», σύμφωνα με το οποίο οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό το τελευταίο διάστημα είναι τεταμένες, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος».

«Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μία «έντιμη σχέση πολιτική, η οποία βασίζεται σε αρχές και στη δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ο καθένας να μπορεί να έχει την πολιτική του αυτονομία, να μην απορροφάται ο ένας χώρος από τον άλλον, αλλά να προχωρούμε σ’ αυτά που μαζί συμφωνήσαμε για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό, να βγάλουμε τη χώρα από την τεράστια οικονομική κρίση και το λαό από τη φτωχοποίηση», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυας.

«Η σχέση αυτή, σε όλη αυτή τη διαδρομή, ήταν μία έντιμη και δημόσια σχέση», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, επισημαίνοντας πως «ουδέποτε έγιναν υπόγειοι διάλογοι».

«Καταλαβαίνω, η αγωνία όλων αυτών που βλέπουν να συρρικνώνονται και να οδηγούνται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ότι θα βρουν κάποιους Πάχτες να κάνουν μηνύσεις, κάποιους πληρωμένους δημοσιογράφους να ανακαλύπτουν σενάρια που δεν υπάρχουν. Η συγκυβέρνηση αυτή τη στιγμή προχωράει με έντιμη δημόσια συμφωνία την οποία έχουμε κάνει. Και θα φτάσει μέχρι το τέλος», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

«Από κει και πέρα», πρόσθεσε, «υπάρχουν θέματα τα οποία έχουμε δημόσια ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τις θέσεις ούτε του ενός ούτε του άλλου κόμματος. Όπως τα εθνικά θέματα, για το όνομα της Μακεδονίας είναι ξεκάθαρη η θέση των ΑΝΕΛ. Δεν δεχόμαστε καμία λύση που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Ούτε Βόρεια, ούτε Νότια, ούτε Ανατολική, ούτε Δυτική Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, η Μακεδονία που περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είναι η σειρά της FYROM να κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές. Η Ελλάδα έχει κάνει αρκετά βήματα. Βεβαίως και επιθυμούμε λύση, χωρίς την παράδοση του όρου Μακεδονία. Η αλλαγή του Συντάγματος είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε άλλη λύση».

Αναφερόμενος στους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι [θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου οι Έλληνες όμηροι να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατό».

«Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ακόμη ότι πέραν των σεναρίων που γράφονται, η δική μας προσπάθεια θα είναι η χάραξη μιας εθνικής γραμμής. Έχουμε τόσα πολλά να διαφωνήσουμε πολιτικά, που δεν είναι ανάγκη να διαφωνήσουμε σε μία τέτοια υπόθεση που έχει να κάνει με δύο Έλληνες, αξιωματικό και υπαξιωματικό, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται, χωρίς να έχουν πρόσβαση στο φυσικό τους δικαστή, κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας», σημείωσε ο κ. Καμμένος.

«Είναι ένα θέμα για το οποίο εγώ δεν κάνω δηλώσεις από τη αρχή διότι θεωρώ ότι την υπόθεση αυτή πρέπει υπεύθυνα να τη χειριστούμε, και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης από τη δική του πλευρά και το Υπουργείο Εξωτερικών από τη δική του πλευρά. Αυτό που επιζητούμε είναι μία κοινή εθνική γραμμή», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Έχουμε δύο παλικάρια, τα οποία βρίσκονται κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία, και δύο παλικάρια που ανήκουν στον Ελληνικό Στρατό. Αλλά και παράλληλα, εκείνη την ώρα που έκαναν την περιπολία τους, έκαναν και την περιπολία διαφυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να αντιληφθεί η ΕΕ ότι αυτοί οι δύο στρατιωτικοί ήταν εκείνοι που εκτελούσαν την απόφαση των υπουργών Άμυνας της ΕΕ αλλά και την απόφαση Κορυφής για τη διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων. Και βεβαίως είναι παράλληλα με Έλληνες και Ευρωπαίους στρατιωτικούς και ΝΑΤΟϊκοί. Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποφεύγει να πάρει θέση».

Τέλος, για την υπόθεση Σαββίδη είπε ότι «αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας είναι ότι δεν μπορούμε να ποδοσφαιροποιήσουμε την πολιτική είτε να πολιτικοποιήσουμε το ποδόσφαιρο. Ας κρατήσουμε την πολιτική στα δικά της όρια και το ποδόσφαιρο στα δικά του όρια».

Πηγη: http://www.olympia.gr