Του Θοδωρή Ζώτου

ζωτος17

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Δαβάκη, ο οποίος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, καταφέρθηκε κατά των Ρομά.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον δήμο Σπάρτης, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας».

Η ανακοίνωση μεταμέλειας του βουλευτή

Αργότερα, σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής ζήτησε συγγνώμη για την τοποθέτησή του, τονίζοντας παράλληλα πως η θέση του δεν εκφράζει το κόμμα του.

«Οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας. Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ. Σε αυτά και μόνο αναφερόμουν. Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα».

Ενοχλημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ ενοχλημένος για τις δηλώσεις του βουλευτή Θ. Δαβάκη, σύμφωνα με πηγές του κόμματος που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μας δουλεύει ψιλό γαζί ο φίλος του Χριστοφοράκου για μια ακόμη φορά δλδ, διότι για Άδωνι, Βορίδη και Πλεύρη, δεν είδε, δεν άκουσε ποτέ και τίποτε!!!

Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά αυτό το ζήτημα «ενδέχεται να έχει συνέχεια».