Γιάννης Στέφος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Γειά σας…..

Προσπαθώ να κάνω μια ψύχραιμη αποτίμηση της προχθεσινής κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δεν ξέρω τι να πρώτο σκεφτώ.
Προχθες έμαθα ότι είμαι συμμορίτης , άθλιος , αδίστακτος σκευωρός. Άκουσα ότι θα μας πάνε σε ειδικό δικαστήριο.

Είδα στο περιστύλιο της βουλής σε φίλους και συντρόφους βουλευτές να τους απειλούν λέγοντας ότι θα τους θάψουν όπως θάβανε τους αριστερούς στο Γράμμο (κι εγώ, ο αφελής, πίστευα ότι είχαμε ξεμπερδέψει με τον εμφύλιο).
Σκέφτομαι ακόμα ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι με τα φουσκωμένα εγώ κυβερνούσαν τη χωρά για τόσα χρόνια και τελικά την χρεοκόπησαν.
Προχτες λοιπόν, μας έλεγαν, εμμέσως πλην σαφώς, ότι χάρη σε αυτούς σωθήκαμε , ότι τελικά το σκάνδαλο Novartis ναι μεν υπάρχει, αλλά κανένας τους δεν φέρει καμία ευθύνη, δηλαδή το σκάνδαλο μάλλον φύτρωσε.
Μας είπαν ότι όλοι τους πολεμήθηκαν αβυσσαλέα από τις φαρμακοβιομηχανίες και ότι μόνο εμείς, του ΣΥΡΙΖΑ, καταψηφίζαμε τις ευεργετικές διατάξεις που καταπολεμούσαν την διαφθορά και ότι θα λογοδοτήσουμε για αυτά.
Σκεφτομαι επιπλέον, ότι όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί, οι φοβερές και οι απειλές εξαπολύονταν προς μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση από ανθρώπους που βαυκαλιζόμενοι, θεωρούν τους εαυτούς τους δυνάμεις του «δημοκρατικού τόξου». Είναι αυτοί οι άνθρωποι που έμαθαν τόσα χρόνια ότι δεν τους αγγίζει κανένας και τίποτα, ότι είναι πάνω και πέρα από τους νόμους, γιατί είχαν μάθει να τους διαμορφώνουν όπως τους βόλευε.
Δυστυχώς για αυτούς οι μέρες αυτές τελείωσαν, δεν τα φάγαμε όλοι μαζί και δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η εντολή, που η σημερινή κυβέρνηση πήρε από τον Ελληνικό λαό, είναι να τελειώνει με το παλιό. Αυτή την εντολή θα τιμήσουμε.