Του Θοδωρή Ζώτου

ζωτος17

Ακροδεξιό παραλλήρημα εποχής εμφυλίου η μήνυση Σαμαρά για την υπόθεση Novartis
«Πρωτοφανής παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης» χαρακτήρισε ο κύριος Τζανακόπουλος την μήνυση Σαμαρά για την υπόθεση Novartis, προσθέτοντας: «Είχα την ατυχία να διαβάσω τη μήνυση και ο τρόπος που αναφέρεται σε δικαστικούς λειτουργούς, μπορεί να θεωρηθεί ως ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και προσπάθεια χειραγώγησης, όπου κάνει σαφείς υποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο όφειλαν να κάνουν τη δουλειά τους, να γράψουν τα κείμενά τους».

«Ο κύριος Σαμαράς ανήκει σε ένα πολιτικό παρακλάδι που ξέρει πολύ καλά για παρακράτος» πρόσθεσε. «Κατηγορεί τον πρωθυπουργό για συμμορία, που έχουν να μας κατηγορήσουν ως συμμορίτες από τον εμφύλιο», συνέχισε και χαρακτήρισε το κείμενο της μήνυσης του Αντώνη Σαμαρά «κατάπτυστο» και «ακροδεξιό παραλήρημα». «Η στάση του όλη δείχνει με πάρα πολύ μεγάλη ένταση τον πανικό του, το άγχος του», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την παρουσία του στον Αρειο Πάγο μία ημέρα πριν την αποστολή της δικογραφίας της υπόθεσης στη Βουλή, ο κύριος Τζανακόπουλος υπεραμύνθηκε των ενεργειών του, λέγοντας: «Μπήκα στον Αρειο Πάγο από την μπροστινή πόρτα για να ενημερωθώ διαδικαστικά για την πορεία του φακέλου, φυσικά ήταν δουλειά μου να ενημερώσω τον πρωθυπουργό και τους δημοσιογράφους» και πως «τα δικαστήρια ενημερώνουν ακόμα και το κοινοβούλιο για την διαδικαστική πορεία φακέλων, όχι για την ουσία αλλά για την πορεία μιας υπόθεσης».

Advertisements