«Για ιδιαίτερη κρίσιμη συγκυρία» μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Η ένταση που προκαλείται με υπαιτιότητας της Τουρκίας είναι διαρκώς εντεινόμενη με τον εμβολισμό σκάφους του λιμενικού στα χωρικά μας ύδατα και τις προκλήσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Αποκορύφωμα της τουρκικής προκλητικότητας είναι η πρόσφατη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που αποκαλεί τα Ίμια μέρος της τουρκικής επικράτειας» ανέφερε.

Όπως είπε: «Αυτό δεν έγινε τυχαία. Είναι συνέπεια μιας ανεύθυνης και γι’ αυτό επικίνδυνης στάσης της κυβέρνησης που ανέχεται μήνες τώρα την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, εμπεδώνοντας στην Άγκυρα την πεποίθηση ότι η χώρας μας διολισθαίνει από τις πάγιες εθνικές της θέσεις».

Με αφορμή, δε, τη συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ αναρωτήθηκε «του τόνισε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια ήταν και θα είναι ελληνικό έδαφος; Γιατί ακόμα και αυτές οι αυτονόητες επισημάνσεις δεν αναφέρθηκαν στη διαρροή του Μαξίμου».

«Οι πολίτες έχουν γνώση και άποψη για του πολιτικούς προϊσταμένους των δύο κρίσιμων υπουργείων, του Εξωτερικών και της Άμυνας. Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης

Τόνισε, ακόμα, ότι «το μήνυμα της Ελλάδας πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Τα Ίμια είναι ελληνικά. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση».

Είπε ακόμη ότι: «Εξωτερική πολιτική με στρατιωτικές στολές δεν γίνεται. Δεν είναι κάθε μέρα απόκριες».

Advertisements