Πώς έγινε «κάρβουνο» μέσα στην Porsche του, ο εκδότης της εφημερίδας «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση;

Δύο λεπτά υπολογίζεται ότι πέρασαν από τη στιγμή που έγινε η ανάφλεξη στο τζιπ του Παναγιώτη Μαυρίκου μέχρι τον τραγικό θάνατό του, στις 9 Ιουνίου του 2016, στην Αττική Οδό, στον κόμβο της Μεταμόρφωσης.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν κατηγορούμενος για εκβιασμούς από τον Φεβρουάριο του 2016, όμως σήμερα μαθαίνουμε ότι ο Π. Μαυρίκος κάηκε ζωντανός στο αυτοκίνητο του λίγες ώρες πριν καταθέσει για την υπόθεση Novartis. Ο εκδότης της «Ακρόπολης», Παναγιώτης Μαυρίκος αναφέρεται στην δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis γιατί σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες, φέρεται να έπαιρνε μεγάλα ποσά από τη Novartis, τα οποία ξέπλενε για λογαριασμό πολιτικών προσώπων. Υπενθυμίζεται ότι ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» είχε βρεθεί στο προσκήνιο μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εκβίαζαν επιχειρηματίες, τράπεζες, ΔΕΚΟ και πολιτικά πρόσωπα με δήθεν αποκαλύψεις και δυσφημιστικά άρθρα ώστε να αποκομίζουν χρήματα από διαφημίσεις. Ενδεικτικό ήταν και το αποκαλυπτικό έγγραφο που έδειχνε τον Παναγιώτη Μαυρίκο στο payroll της Νέας Δημοκρατίας επί Αντώνη Σαμαρά.

Κυριακάτικη Kontranews

Η εμπλοκή του ονόματος του Παναγιώτη Μαυρίκου στο σκάνδαλο Novartis, δίνουν άλλη διάσταση και στην υπόθεση, αλλά και στον τραγικό θάνατο του Π. Μαυρίκου. Από την πρώτη στιγμή ήταν πολλοί αυτοί που μίλησαν για δολοφονία, λόγω όμως της εμπλοκής του Π. Μαυρίκου στο κύκλωμα των φερόμενων εκβιαστών. Φερόμενοι εκβιασμοί που γινότανε μέσω δημοσιευμάτων, για κάποιες υποθέσεις. Κανείς όμως δεν γνώριζε τότε ότι υπήρχε και το θέμα της Novartis.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος όμως είχε κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση Novartis, το οποίο και θα έκανε. Συνέβη όμως το τραγικό συμβάν το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου του 2016 και δεν πρόλαβε να καταθέσει.

Οι αστυνομικοί μίλησαν για ένα μαρτυρικό τέλος. Ο Παναγιώτης Μαυρίκος προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του οδηγού για να σωθεί, διερχόμενοι οδηγοί προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα του συνοδηγού, όμως η φωτιά είχε προλάβει να επεκταθεί σε ολόκληρη την Πόρσε Καγιέν. Ο Μαυρίκος ήταν νεκρός.

Το γεγονός ότι ο οδηγός της Πόρσε Καγιέν ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος κινητοποίησε από την πρώτη στιγμή τους αξιωματικούς της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που μερικούς μήνες νωρίτερα είχαν σχηματίσει τη σε βάρος του δικογραφία για εκβιασμούς στο χώρο των media. Ο κατηγορούμενος εκδότης της καθημερινής εφημερίδας «Ακρόπολη» είχε πολλούς φίλους αλλά και πάρα πολλούς εχθρούς. Όπως σημειώνουν αρμόδιοι αξιωματικοί, ιδιαίτερα μετά την κατηγορία σε βάρος του για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών είχε έρθει με αρκετούς παράγοντες σε προστριβή. Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν τον θάνατο του ζήτησαν άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών του. Η Δίωξη Εκβιαστών είχε σχηματίσει, μάλιστα, και δεύτερη συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος του μετά από καταγγελίες στελέχους της ΔΕΗ για παρατυπίες του εκδότη σε βάρος της επιχείρησης.

Από http://www.epikairo.com

Advertisements